Az arányosan telt, gömbölyded homokóra alkat inkább irigylésre méltó, semmint takargatni való. Megmutatjuk, milyen farmerekkel hangsúlyozhatod nőies alakod előnyeit.

Bár a szövetnadrágok sokkal kényelmesebbek és nőiesebbek, egy jól szabott farmerra mindig szükség lehet. Vannak olyan fazonok, melyek jótékonyan formálják a sziluettet, így akár még a derékbőségből és a csípőszélességből is lefaraghatnak pár centit.

Mivel a homokóra testalkat tökéletesen arányos, nem az a legfőbb cél, hogy leplezzük vonalait. Itt-ott egy kis optikai csalás persze belefér, de a fő szempont farmerválasztásnál inkább az legyen, hogy a nadrág szabása sehol ne szélesítsen, illetve ne tolja el a szerencsés arányokat.

Alaknyújtó fazonok

A homokóra testforma esetén azt kell figyelembe venni, hogy, ha elcsalunk pár centit a csípő kerületéből, az oly tökéletes arányok megborulhatnak, tehát finoman kell bánni a karcsúsítással. Erre nagyszerűen alkalmasak a lefelé bővülő, de nem bő szárú farmernadrágok.

A karcsú derekadat különszabott, magasított derékrésszel hangsúlyozhatod. A lábak sokkal hosszabbnak tűnnek, ha a farmer alapszíne sötét, kevésbé koptatott, a szárak pedig térd alatt enyhén bővülnek, vagy az egyenes vonalat követik. Számodra a normál vagy magasított derékszabás az ideális.

Szűk farmerban, dögösen

Felejtsd el a répa és a trottyos, fiús fazonokat. Nem baj, ha kerek a feneked, hiszen egy jól szabott farmerral ezt az előnyödre fordíthatod. Bátran vállalj be szűk, sztreccs kreációkat, csak arra ügyelj, hogy magasított, de ne túl magas derékrésszel rendelkezzenek. Ha a mostani divatot követve a nadrág szára valamivel a boka fölött végződik, akkor a csípőszabástól óvakodni kell, mert durván összenyomja a lábakat.

A legjobb, ha egy picivel a köldök alá esik a nadrág derékszabása. Amennyiben a lazaságot kedveled, a mély ülepű boyfriend fazon helyett válassz egyenes vonalú, derékpasszéval rendelkező megoldást, melyen nem a combok mentén, hanem térdmagasságban találhatók a szaggatások.

 

  • Megosztás:
hirdetés