A 2010-es évek nagyon meghatározó korszaknak számít, hiszen nemcsak a gyerekkorunkat élhettük újra a számtalan retró trendnek köszönhetően, de az újgenerációs influencerek is nagymértékben formálták a divatot. Az Instagram jelentős szerephez jutott a divat közvetítésében, így már nem kizárólag csak a tervezők szabták meg az új trendeket.

A 2010-es évek divatja egyértelműen sokrétű volt

Igaz, a sztárok mindig is hozzájárultak a trendek kivirágoztatásához, de az elmúlt évtizedben egyre erőteljesebben függött –és valószínűleg fog is még- tőlük, hogy mi számít divatosnak. Az úgynevezett street style stílus is így született meg, az Instagramon jó pár influencer szakosodott arra, hogy az aktuális trendeket bemutassa.

Ennek azért van jó oldala is, hiszen egyre több forrásból inspirálódhatunk, csupán egy kattintásra. Az biztos, hogy az elmúlt tíz évben is születtek érdekes, különös és érthetetlen trendek, emellett a korábbi évtizedek, különösen a 90-es évek hatása nyomta rá a bélyegét nagyon az évekre. Ami ugyancsak jellemző, hogy már semmi sem számított szentnek, a különböző anyagok, stílusok keverését abszolút kimaxolták a 2010-es évek, pedig ezek korábban elképzelhetetlennek, sőt egyenesen cikinek minősültek.

Úgy tűnik, az elmúlt évek leginkább a régi dolgok áttranszformálásról szóltak, mint egzakt stílusok kialakításáról. A galériában össze is gyűjtöttük, hogy mik voltak a főbb divatreformok, amik között kedvelt és kevésbé szeretett példák is akadnak.

 

Főkép: Pinterest.

Galéria képei: Pinterest, Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés