A hatvanas évek inspirációi már egy ideje itt vibrálnak a divatban, és nemcsak a retró irányzatokban köszönnek vissza, hanem a modern trendekkel is szívesen szövetkeznek. A frizurák és a sminkek terén szintén megmutatkoznak a hatvanas évek bohókás stílusjegyei, ám ez a korszak nőiességben éppúgy felülmúlhatatlan.

Az érzékiség és a kislányos báj egyaránt nagy szerepet játszik, ha nosztalgikus sikkről van szó, valamint kihagyhatatlan esszenciája a játékosság és a huncutság. A múltidéző hajviseletek tárháza kifogyhatatlan: félhosszú, rövid és hosszú hajhoz is mutatunk ihletadó ötleteket. Az efféle sminkeknél általában a hangsúlyos babaszemek dominálnak, hatalmas szempillákkal és cicás tusvonalakkal.

Retró frizurák és sminkek nyárra

A régi időket most egész bátran felelevenítheted a megjelenéseddel, ha úgy tetszik, még csak változtatnod sem kell az akkori trendjegyeken, mert ma ugyanúgy divatosak.

Catherine Deneuve, Sophia Loren, Audrey Hepburn, Brigitte Bardot és Jacqueline Bisset hatvanas évekbeli frizurái és sminkjei ma újra terítéken vannak. A kifésült, selymesen lágy loknik, a dús, fejtetőn tupírozott hajkoronák, a csigás aljú lófarkak, a tömör bubik, valamint a kacéran szemekbe lógó frufruk idén nyáron mindenképp feltűnnek, éppúgy, mint a rövid, gyermeki pixie-fazonok, melyek kiemelik az arcot, és a tekintetet helyezik előtérbe.

Sminkek terén az érzéki és a babás stílus kerül előtérbe. A hatalmas, majdnem szemöldökig göndörödő szempillák előnyt élveznek, és a színes, fekete tusokat is elő lehet kapni a neszesszerből. Az ajkak kevésbé hangsúlyosak, a szemöldökök és a szemhéjak annál inkább.

Audrey Hepburn vastag szemöldöke újra divatba jön, ahogy Twiggy tincses, csillagszerű szempillája is. A frufrud lehet tömör vagy középen szétváló, szélfútta hatású, esetleg szolidan oldalra simított. A hajvégeket süsd be hullámosra, vagy körkefével lazán ondoláld.

Ha hosszú a hajad, a tincseket tupírral emeld meg a fejtetődön, és úgy fogd össze lófarokba, vagy tűzd fel kontyba. A mai trendekkel éppúgy ötvözheted a retró stílusjegyeket, nem muszáj az egész megjelenésedet a retró stílusnak szentelned. A fotómontázsokba olyan képeket is belecsempésztünk, melyek valóban a hatvanas években készültek, de egy részük napjainkból való. Lehet találgatni, hogy melyik-melyik.

  • Megosztás:
hirdetés