Egyes divatfotók olyannak tűnhetnek, mintha egy pillanat művei lennének, pedig nem azok. Éppen ezért a valóság egy ferdített arcát mutatják, nem éppen az átlagosat.

Celeste Barber ausztrál stand-up előadó Instagram-profilját imádják, hiszen a nő olyan fotókat posztol, melyek rávilágítanak arra, mekkora tátongó szakadék van a divatvilág által közvetített nőkép és a valóság között. Nem arról van szó, hogy a hús-vér, átlagos nők nem szépek. Ahogy azt sem tagadja senki, hogy a modellek nem azok. Ám gyakran bosszantó tud lenni, amikor egy aprólékos munkával készített fotón természetellenes pózban vagy éppen szokatlan helyzetben is olyan tökéletesen fest a modell, mint egy égi látomás, miközben a valóság talaján ezek a mesterkélt mozdulatok egyszerűen elvéreznek.

Barber egyébként nem hírnévszerzésnek szánta vicces képeit, sőt, eleinte csak a nővérének küldözgette el azokat poénból, majd némi bátorításra a legjobbakat publikussá tette. Bár feministának vallja magát a humorista, fotóit nem mozgalomnak szánta. Szerinte csak jól esik röhögni azon, hogy mennyire nem tudunk kiszállni szexin és elegánsan a medencéből, míg a modelleket elnézve ez olyan egyszerűnek tűnik.

 

 

 

 

 

 

  • Megosztás:
hirdetés