A vászoncipő szinte mindenki gardróbjában fellelhető, mivel kiváló viselet a rohanós hétköznapokra. Sokféle variációban megtalálhatóak az üzletekben, de ha még ez sem elég, akkor te magad  is elkészítheted az álomcipődet.

hirdetés

Kreatív vászoncipő házilag

Szeretjük a pár perces átalakításokat, melyekhez nem kell varró- vagy barkácsguruvá képezni magunkat. Az unalmas, fehér vászoncipő egészen új külcsínt kaphat egy kis festéktől, de nem mindegy, hogy milyet kensz fel rá!

Először is, vedd ki a fűzőket, és tömd ki újságpapírral a cipőket. Nem árt leteríteni egy védőfóliát a festéklecsöppenés megelőzésére. Szerezz be chalk paint festéket – ez egyfajta matt krétafesték -, amit Annie Sloan fejlesztett ki. Ezzel az anyaggal leginkább barkácsboltokban, alkotók boltjában és hobbiüzletekben találkozhatsz, ugyanis többnyire bútorfestésre használják. Vászonra, szövetre is alkalmas, előnye ugyanis, hogy nagyon gyorsan szárad, és egyenletes, matt felületet képez az anyagon.

Az alábbi videó remek ötleteket adhat, mivel három variációt is bemutat, hogy miként lehet ezt az egyszerű darabot feldobni. Az elsőhöz a fentebb említett festékre lesz szükség, amelyet szivaccsal kell felvinni az anyagra. Pamacsold össze bátran a cipőt, a galaxis-hatás így fog a legjobban érvényesülni. Ha ezzel készen vagy, fehér festékkel apró csillagokat rajzolhatsz rá. Amennyiben szeretnéd, a fűzőt kicserélheted bármilyen szalagra.

Ragasztóval és jó adag csillámmal igazi Barbie cipőt készíthetsz magadnak. A port öntsd bele a ragasztóba, majd egy ecset segítségével vidd fel a lábbelire, azután várd meg, amíg megszárad.

A harmadik megoldás igazán egyszerű, és ha szeretsz hímezni, akkor neked találták ki. Kis virágokkal, vagy csillagokkal csodásan díszítheted a megunt lábbelidet, mégsem lesz hivalkodó a végeredmény.

 

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés