A titokzokni átka, hogy sosincs épp elég pár belőle, így gyakran megesik, hogy pont a szennyesben csücsül, amikor nagyon szükség lenne rá. Ám a sima zokni sem kandikál ki a cipőből, ha beveted ezt az egyszerű, mégis nagyszerű trükköt. Varrásra, átszabásra semmi szükség!

hirdetés

A divatos sneakerek, mokaszinok és balerinacipők stílusos és egészséges viseléséhez elengedhetetlenek a láthatatlan titokzoknik, melyekből nem árt minél többet felhalmozni a nyári és kora őszi időszakban.

A bokanadrág nőies megjelenését bizony csúnyán lerombolja egy szembetűnő zokni, melynek a szára ráadásul optikailag előnytelenül metszi keresztbe a lábak hosszát. Így a titokzokni nem csak azért fontos kiegészítő, mert védi a talpakat, sarkakat az izzadás és kihorzsolódás ellen, hanem, mert hozzájárul az esztétikus összképhez. Bár titkos darab, neki köszönhetjük, hogy az edzőcipő szoknyával, ruhával is jól mutat, ahogyan azt is, hogy a mokaszinokban nem csúszkál a láb.

Titokzokni normál szárú zokniból, pillanatok alatt

Nem kell elővenni a varrótűt és az ollót, ez a trükk ugyanis átalakítás nélkül is működik. Nagyon hasznos, ha elfelejtesz titokzoknit vinni a nyaralásra, vagy éppen mosásban van minden darab.

 

A célnak a vékony pamutanyagú zoknik felelnek meg a legjobban, hiszen azok nem csúszkálnak a lábfejen. Mintha épp levenni készülnél, húzd le a zoknit egészen a lábfejedig úgy, hogy az anyag kifordítva legyen, majd a lehúzott részt a talpadon átvezetve húzd fel a sarkadig. Ha gumis a zokni szára, nem fog elmozdulni, illetve a pamutanyag tapadása is segít majd, hogy a helyén maradjon.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés