Akár a vásárlási láz, akár a kíváncsiság hajt a világ legnagyobb aranypiacára, felejthetetlen élményben lesz részed. A szemkápráztató, csillogó kirakatok sora és a megszokottnál jóval olcsóbb árak egyaránt csábítóak.

A Dubaj híres látványosságai közé sorolt Gold Souk végeláthatatlan, pompázatos kirakataival és esti nyüzsgésével még azokat is magával ragadja, akik nem kimondottan a cifra ékszerek szerelmesei. Az egymást keresztező, fedett kis utcákból álló bazársor nem holmi értéktelen bizsukat tálal a turisták és kereskedők elé.

Úgy tartják, hogy bármilyen gyors ütemben zajlik az áruforgalom, minden pillanatban 10 tonna arany van a piacon, mely látványra sem utolsó. Gyönyörűen megmunkált, főként Dubajból és Indiából származó, 18-24 karátos, aranyból készült ékszerekkel találkozhatsz, de a kínálatban drágakövek, gyöngyök, gyémántok is szerepelnek.

 

Az arany minden fajtája megmunkálásra kerül: a rózsaarany, fehér, sárga és bordós, lilás színben játszó ékszer-különlegességek úgyszintén fellelhetőek a piac végeláthatatlan palettáján. Bár többnyire bazársorként emlegetik a látogatók, és kedvező árai miatt sok turista elsőre gyanakvó, nem árt tudni, hogy az ott megvásárolható ékszeráruk minőségét és eredetét komoly ellenőrzések alatt tartja a kormány.

Megfizethető luxusnyaralás Dubajban

Családdal vagy kettesben töltött nyaralás úti céljaként is tökéletes választás Dubaj, ahol megtapasztalhatjátok a Közel-Kelet minden gyönyörét. A konyhaművészet, az élményfürdők és strandok, nem utolsósorban pedig a kultúra is rengeteg kincset tartogat számotokra. Még több izgalmas információt találsz Dubajról a Visit Dubai Facebook-oldalán!

Így biztos lehetsz benne, hogy minden, amivel találkozol – gazdagon megmunkált nyakékek, tiarák, medálok, brossok és mesébe illő karperecek végtelen sora -, amilyen szép, épp olyan valódi. Az emírségen belül egyébként híresen olcsón kaphatóak a nemesfémek és a drágakövek, ám az árlistát mindenhol feltüntetik.

Az aranyból készült ékszerek árát a karátszámuk és súlyuk határozza meg. A megszabott alapár azonban senkit ne tévesszen meg az aranypiacon, ahol szinte kötelező alkudni, hiszen ez éppúgy hozzátartozik a bazár izgalmaihoz.

  • Megosztás:
hirdetés