A fotós különleges portrésorozatot készített: megmutatta, hogyan változik a bőr és a szépség ötven év leforgása alatt.

Jonathan Miller divat- és reklámfotós spanyol modelleket kért fel rendhagyó képsorozatához, mely ötven évet felölelve a szépség és az arc változásait vizsgálja. A projektben 22 és 72 év közötti nők vettek részt, akik teljesen natúr bőrrel, festetlenül álltak a fényképész kamerája elé, és utólagos finomítások nélkül vállalták fel arcukat.

Számtalanszor halljuk, hogy a szépség milyen sokszínű, és rengeteg arca van, de, amikor erre gondolunk, rendszerint az emberek sokfélesége és eltérő tulajdonságaik ezer árnyalata jut eszünkbe: hiszen egy szép női arc lehet szeplős, pirospozsgás, hófehér, barna vagy fekete. A vonzónak tartott vonások is ezerféleképpen variálódhatnak, és a szépség szempontjából édes mindegy, hogy európai, ázsiai vagy egyéb, egzotikus születési sajátosságokat tükröznek.

Ám a szépséget ritkábban vizsgáljuk a változó életkor kapcsán, pedig nemcsak a fiatal, rózsás arc lehet szép. Erre szeretett volna rámutatni Jonathan Miller, aki egy kultúrából származó, húszas, negyvenes és hetvenes éveikben járó, népszerű modelleket fotózott le smink nélkül, hogy bebizonyítsa, a szépség olyasvalami, mely teljesen független a ráncoktól.

  • Megosztás:
hirdetés