A Chloé anyacéghez hasonlóan, a See by Chloé is az izgalmas rétegezésre fektette a hangsúlyt a 2012-es őszi-téli kollekciójában. Nem nehéz kitalálni, hogy a kötött anyag most is kiemelt pozíciót tölt be a repertoárban, hiszen a francia divatház művészeti vezetője, Clare Waight Keller annak idején kötött szakon végzett a Londons’Royal művészeti főiskolán, és megvan hozzá a tehetsége, hogy az egyszerű pulóverekből is bravúros, merész dolgokat hozzon ki. Az új oversize divat sem lephette meg nagyon a tervezőt, hiszen a Chloé régóta kísérletezik a túlméretezett, lezser sziluettekkel, melyek vagány hatást keltenek az öltözékben.

Nőies vonal

A jelenlegi kollekcióban két élesen eltérő vonal figyelhető meg: a nőies ruhák között a lenge anyagok, a lágy, szinte folyékony vonalvezetések és a leheletfinom színek dominálnak. A blúzruhák mellett a szinte áttetsző kötött ruháké a főszerep.

Maszkulin sikk

A telet feledtető, lenge ruhák mellett kicsit durvának tűnik a férfias vonal. Bár külön-külön hordhatónak, kényelmesnek és praktikusnak látszanak a kreációk, az összkép valahogy mégis furcsa. A lezser rétegezések, a kopottas hangulatot teremtő antik kárpitszínek, a vastag anyagok és a bő, nagypapás szabások valahogy elnehezítik az egészet.

Oversize kabátok

Ezek a retró beütésű kabátok nekem sokkal jobban tetszenek, mint az anyacég, a Chloé téli darabjai. Különösen a középső, mustárbarna zakókabát a kedvencem, mely kötött ruhával kombinálva nagyon jól mutat.

Kötött rétegek, sportos elegánsan

A mackónadrágszerű, sportos jeggings számos verzióban felbukkan a kollekcióban, mely vagány kiegészítője a lezser urban stílusnak.

A See by Chloé összeállításaiban főként kötött kardigánokkal, vagy hatalmas kötött kabátkákkal összeboronálva jelenik meg. A szűk és bő rétegek egymást ellensúlyozzák, és játékosabbá teszik az összképet.
 

  • Megosztás:
hirdetés