A divatra rengeteg dolog hat, a tervezők gyakran merítenek ihletet korábbi kollekciókból, a történelemből vagy épp a festészetből. A Rodarte márka legújabb divatfotóin Degas festményeinek finom színvilága és hangulata elevenedik meg.

hirdetés

A Rodarte sokszor még a divatkedvelők számára is egy megfejthetetlen talány. Az amerikai márka tervezői rengeteg helyről nyernek inspirációt, a kezdeti években rengeteg feketével, csipkével dolgoztak, a kollekciók sokszor inspirálódtak ismert horrorfilmekből vagy japán mesefilmekből.

Azóta még szélesebbre nyitották az ablakot, és bekerültek a különböző korstílusokra jellemző nőies elemek. Világosabbak lettek a színek, ám a csipkét, fodrokat és a virágokat nem engedték el. A kollekciók sokszor az álom és a valóság határán helyezkednek el. Gyakran ötvözik a filmes kosztümökre jellemző kialakítást a modern, nőies vonalvezetéssel.

Balerinaként tündökölnek a hírességek a Rodarte új darabjaiban

A kiindulási alapot részben a Fekete hattyú című film jelentette a tervezőpáros számára. Pár évvel ezelőtt részt vettek a kosztümök megtervezésében, így a balerinavilág nem áll tőlük annyira távol. Az alkotás hangulata sokkal sötétebb, komorabb, ez csupán a kollekció egy részén érhető tetten.

Ezzel szemben a kampányképeken inkább Degas világa köszön vissza. Az egész nagyon derűs, vidám, épp, mint a festő balerinákról készült munkái. A színhasználat szintén hasonló, ahogyan a ruhák kialakítása is egyfajta visszautalás. Edgar Degas egyik kedvenc témája a balerinák világa volt, számtalan módon megfestette őket, a leghíresebb munkái is ehhez a témakörhöz kapcsolódnak.

A francia festő képei legtöbbször vidám színösszetételeket tartalmaznak, ez a Rodarte kampányképein is megfigyelhető. A ruhákat főként a kék, zöld és a rózsaszín keveredése uralja, akárcsak a festő munkáit. A felvételek nyugalmat, derűt és eleganciát sugallnak. A tervezők egy álomvilágot teremtettek, az új kollekció egy szirupos mesevilág, melyben a balerinák földre szállt angyalként szerepelnek.

A ruhák úgyszintén a balettvilághoz igazodnak, sok tüllös ruhakreáció van a kollekcióban, emellett megjelenik a fényes selyem és a csipke. A balerinák gyakorlóruhái sem maradtak ki a sorból, kötött pulóvereket és lábszárvédőket úgyszintén találunk a repertoárban.

A kampányhoz főként színésznőket kért fel a márka. Az egyik fő arc Mandy Moore, aki a Rólunk szól című sorozatból lehet ismerős. A színésznőnek finom sminket, letisztult frizurát készítettek. Mandy úgy fest a felvételeken, mint egy mesebeli hercegnő.

Mandy mellett feltűnik Lili Reinhart, aki akár balerina is lehetne. Az általa viselt kreáció és a frizurája egyaránt megidézi a táncosok világát.

A bájos Joey King is modellt állt a Rodartének, a színésznő a szirupos hercegnői szerepe helyett egy fekete és fehér ruhakreációt viselt, melyben sokkal inkább vagány punkos hatást kelt.

A márka főként fiatal színésznőket kért fel a reklámkampányra, a felvételeken feltűnik Lana Condor, Camilla Mendes és Josephine Langford is. A hírességek más típusba tartoznak, a stylist igyekezett az egyéni stílusukhoz igazítani az összeállításokat.

A Rodarte új kollekciója roppant bájos, nőies darabokat tartalmaz. Sok helyen felbukkannak fodrok, csipkék vagy átlátszó anyagok. A különféle díszítőelemek szintén nem hiányozhatnak a repertoárból, a virágok, flitterek remekül megidézik a balettvilágot. A különféle masnikkal, hajpántokkal, ékszerekkel és a cipőkkel úgyszintén erre reflektálnak.

 

Kiemelt kép: Rodarte / Instagram. 

  • Megosztás:
hirdetés