Ránija királyné az egyik legjobban öltözött előkelőségnek számít, de nőies stílusa bárki számára inspirációt jelenthet. Nagyszerűen válogat az elegáns kreációk közül, és mindig megtalálja az alkalomhoz leginkább illő öltözéket.

hirdetés

Katalin hercegné sikkes szettjei a letisztult eleganciát testesítik meg. A cambridge-i hercegné karcsú alkattal rendelkezik, és tudja, hogy mi áll jól neki, így nem szokott hibázni. Legtöbbször a jól bevált fazonok mellett teszi le a voksát, és a színválasztásban is profi. Ám Katalin mellett más jól öltözött előkelőségek is vannak: például Ránija, aki divatos és izgalmas összeállításaival sokszor még a Windsor-ház egyik legnépszerűbb tagján is túltesz.

Ránija királyné 1993-ban házasodott össze II. Abdullah jordán királlyal, akit 1999-ben koronáztak meg. Nem sokkal később – a korábban bankszektorban dolgozó – Ránija is királyi rangra lépett. Az elmúlt húsz évben a királyné sok társadalmi problémára hívta fel a figyelmet. Rendszeresen kiáll a nők és a gyermekek jogaiért, valamint elsődleges célja az ország modernizálása, illetve az életszínvonal javítása. Számos nemzetközi szervezetnek a tagja, és a Forbes a világ legbefolyásosabb női közé sorolja.

Ránija királyné az időtálló eleganciára esküszik

A társadalomban betöltött szerepe mellett, a stílusát is sokszor méltatják elismerő szavakkal. Az amerikai Harper’s Bazaar a világ legszebb női között tartja számon az ötvenéves királynőt. Ránija rendkívül bájos arccal rendelkezik, és a vonásait nem torzította el túlzott plasztikával. Ám nemcsak szépségével tűnik ki az uralkodó feleségek sorából, hiszen nőies öltözékeit sokan imádják.

Ruhatárában főként a nagy divatházak kreációi találhatóak meg, ám mindig van pár szabad polca a feltörekvő tervezők által készített daraboknak. Gyakran látni a Givenchy, a Valentino vagy az Elie Saab ruhadarabjaiban. Természetesen a jordán dijáznerek sem maradhatnak ki a repertoárból: Amina Muaddi az egyik kedvence.

A diplomáciai látogatások során gyakran választ az adott ország kulturális adottságainak megfelelő kreációt. A jordán öltözködési szokásokat is igyekszik becsempészni a megjelenésébe, és a színeket szintén tudatosan válogatja össze.

Manapság Ránija királyné az egyik legjobban öltözött előkelőségnek számít, aki időtálló megjelenésével sokakat inspirál. Legtöbbször konzervatív darabokat választ, ám mindig sikerül egyediséget csempésznie a szereléseibe. Szívesen variálja a különféle fazonokat, és még a bőrhatású szoknyát is bevállalja. A vagányabb darabok mégsem teszik slampossá a megjelenését, sőt!

Ránija leginspirálóbb szereléseiből válogattunk, amelyek akár a hétköznapokon is megállják a helyüket. Ha szeretnéd ellesni a jordán királyné öltözködési trükkjeit, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: Samir Hussein / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés