A vasalásnak általában se eleje, se vége. Ha te is utálod ezt a tevékenységet, vagy csak szeretnél néha időt spórolni, ezek a praktikus módszerek a segítségedre lehetnek!

A gyűrött, ráncos ruhák nem mutatnak jól felvéve, a vasalás azonban sokszor időigényes és őrjítő feladat. Ha tele van a szekrény, akkor akár még duplán is dolgozhatsz, hiszen a tumultusban a ruhadarabok újra összenyomódhatnak.

Vannak, akik különféle teregetési fortélyokra esküsznek, hogy megússzák a nemkívánatos redőket. A vállfás módszer például szóba jöhet olyan blúzoknál, melyek nem hajlamosak a kinyúlásra: érdemes még félig vizes állapotában széthúzni az anyagot, majd felakasztva szárítani, így megúszható a ráncosodás, mert simára szárad a textil. Ám az alábbi három módszer ennél is egyszerűbb, és bármilyen ruhán alkalmazható, még utazáskor is, amikor esetleg nincs kéznél vasaló. Így mindig rendezetten öltözködhetsz, akár szekrényből, akár bőröndből emeled ki a cuccaidat!

Ha azért aggódsz, hogy az ecet cseppet sem kellemes szaga megérződik majd a ruhádon, elég, ha tiszta vízzel permetezed be az anyagot, majd biztonságos távolságot tartva, hajszárítóval megszárítod, miközben a vállfán lóg.

  • Megosztás:
hirdetés