Június 19-én, a Brit Birodalom Érdemrendjének tiszteletbeli lovagjává ütötték az amerikai divattervezőt a londoni Buckingham-palotában. A megtisztelő díjat, amit II. Erzsébet adományoz, Károly herceg adta át, amivel a híres tervezőt eddigi munkájáért jutalmazta. A lovagparancsnok cím az egyik legnagyobb kitüntetésnek számít, és együtt jár a Sir megszólítással is.

Lauren tavaly szeptemberben ünnepelte a márka megalapításának ötvenedik évfordulóját, ami kétségkívül az egyik legsikeresebb a világon. Sokat merít az angol történelemből, tradíciókból és kultúrából, amit mi sem bizonyít jobban, mint az ikonikus Polo fazon. A lovaspóló emblémával ellátott darabok a márka legtöbbet eladott termékei között vannak, ami segített megerősíteni Nagy-Britannia és az Egyesült Államok közötti kulturális és gazdasági kapcsolatokat. A márka jelentős hatással van a globális divatra, így az angol tradíciókat is közvetíti szerte a világban.

Ezenkívül az emblematikus, preppy stílusú ruhákat tovább gazdagította a lovaspóló során viselt elemekkel, így létrehozva egy kifinomult, sportos eleganciára építő, tradicionális márkát.

Nem csoda hát, hogy a királyi család értékelte ezt a szenvedélyes munkásságot, és elismerésükként Ralph Lauren lehetett az első amerikai dizájner, akit megjutalmaztak ezzel az előkelő ranggal. Reméljük, még sokáig jelen lesz a divatszakmában, hiszen mi is imádjuk a stílusát. Gratulálunk!

Kiemelt kép: Getty Images/Stephen Loekin.

  • Megosztás:
hirdetés