Az újgenerációs övtáska nemcsak praktikus darab, hanem nőies stíluselem, amit akkor is magunkkal vihetünk, ha bulizni megyünk. Egy ilyen kiegészítő akár percek alatt, varrás nélkül elkészíthető.

hirdetés

A kilencvenes években nagyon menőnek számítottak az övtáskák. Bár most is roppant népszerűek, az új kreációk már nem sokban hasonlítanak a múltbéli rokonaikra, hiszen a korábbi slampos, sportos tulajdonságaiktól megszabadulva, stílusos kiegészítővé avanzsáltak.

A most divatos fazonok akár a kabátra erősítve és nőies ruhákkal is viselhetőek: többségük úgy néz ki, mint egy mini borítéktáska, felfűzve egy övre. A neves divatházak többsége komplett kollekciót szentelt az efféle táskáknak, melyeknek az olcsó változatát nem is olyan nagy munka elkészíteni.

Valószínűleg nem lesz olyan minőségi az alapanyag, de ettől eltekintve igazán bájos, szuperdivatos darabot dobhatsz össze, méghozzá pillanatok alatt. Ha nem tudsz varrni, szükséged lesz egy kisméretű borítéktáskára, amit nem sajnálsz újratervezni, mert, ha elkészült az átalakítás, a művelet már visszafordíthatatlan.

Érdemes nem egy drága, valódi bőrből készült kreációt kiválasztanod erre a célra, hiszen ollóval be kell majd vágnod az anyagát. Ha megvan a táska, válassz hozzá egy övet, amivel összepasszol.

Elsőként mérd ki az öv helyét a táska hátoldalán, ahol majd át fogod fűzni rajta. Nem árt egy szélesebb sávot bejelölni erre a célra, hogy a telepakolt táska súlyának hatására ne szakadjon ki az öv a bújtatóból. A megjelölt sáv két szélén ejts egymással párhuzamos vágásokat úgy, hogy az anyag ne szakadjon meg, és ne lyukaszd át az ollóval a táska teljes oldalát, pusztán a rajta lévő anyagot.

 

Ha biztosra akarsz menni, a táskával megegyező vagy hasonló színű anyagdarabokat ragassz a vágások csücskeire vízálló textilragasztóval. Az így kapott kis átjárón bújtasd át az övet, és már el is készült a divatos övtáskád.

  • Megosztás:
hirdetés