A napszemüveg nemcsak a szemünket védi a káros sugaraktól, de öltöztet is, így fontos, hogy előnyös legyen az arcforma szempontjából. Az alábbi hírességek a divaton kívül más szempontokat éppúgy figyelembe vettek a fazon kiválasztásánál.

hirdetés

A napszemüveg védelmet nyújt az UV-sugarak ellen, a hunyorgás megelőzésével csökkenti a szarkalábak kialakulásának kockázatát és nem utolsósorban divatos kiegészítő is, amely minden szettet feldob. Ám bármennyire trendi a kiválasztott darab, ha az arcforma szempontjából előnytelen, nem lesz kielégítő az összkép.

A legelőnyösebb napszemüveg megtalálása arcforma alapján

Fontos megjegyezni, hogy a napszemüveg kiválasztásánál az elsődleges szempont mindig a védelem legyen. Olyan lencsét válassz, ami UVB- és UVA-védelemmel van ellátva. A napszemüvegen vagy csomagolásán szerepeljen az európai szabványt jelölő CE-jelzés és a védelmi kategória.

Ha megfelelőek a napszemüvegek, kezdődhet az ideális darab kiválasztása. A formák és színek kavalkádjában azonban nem nehéz elbizonytalanodni, hogy melyik illik leginkább az arcformához.

Melyik arcformához milyen napszemüveg passzol?

  • A hosszúkás archoz a túlméretezett, vízszintesen szélesedő keretek a legjobbak. Kerek vagy szögletes formákkal is érdemes kísérletezni.
  • Az ovális arcformával rendelkezők igazán szerencsések, hiszen bármilyen szemüvegkeret jól áll nekik. Sokkal bátrabban válogathatnak a fazonok közül.
  • A szögletes arcforma lefelé szélesedik, az állkapocs erőteljes, ezáltal sem a túl kicsi, sem a túl nagy szemüvegkeret nem előnyös. Az ovális keret ideális választás lehet, de az enyhén szögletessel ugyancsak érdemes próbálkozni.
  • A szív alakú arcforma lefelé keskenyedik. A kerek napszemüveg nagyszerűen áll ehhez az arcformához, de a macskaszemforma éppúgy beválhat.
  • A kerek arc általában az arccsontoknál a legszélesebb, a homlok és az állkapocsvonal mentén pedig keskenyebb. A téglalap alakú és szögletes keretek mutatnak igazán jól, ha pedig még túlméretezett is, akkor lesz az összkép tökéletes.

A lencse kiválasztásánál a feketés, szürkés vagy barnás árnyalat élvezhet előnyt. A rózsaszínes, kékes vagy zöldes üvegek módosítják a színérzékelést, ezért autóvezetéshez vagy biciklizéshez nem a legideálisabbak. Számos semleges tónusú keret áll rendelkezésre, ha viszont inkább valami feltűnőre vágysz, igazítsd a keret színét a ruhád vagy a többi kiegészítő színéhez.

Kiemelt képek: James Devaney/GC Images/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés