A planking lényege, hogy a saját testsúlyoddal dolgozol, és nincsenek bonyolult feladatok, csupán a plank elnevezésű gyakorlatot kell variálnod.

Ennek a testedzésnek a mozdulatsorait nagyon könnyű megjegyezni, de azért nem árt helyesen elsajátítani az alapállást, mert erre épül fel az egész, illetve gerincfájdalmat okozhat, ha nem jól csinálod. A planking azért népszerű, mert egyszerű, ugyanakkor a leghatékonyabb testformáló és tartásjavító tornák között tartják számon.

Plenkelni bárhol lehet, akár egy hotelszobában is végezheted, amikor éppen nyaralsz. Ráadásul már az alappóz is nagyon egészséges folyamatokat indít el a szervezetben: a hasizom összes csoportját munkára fogja, ezáltal szálkásít, javítja az erőnlétet, az izomkötegek teljesítményének növelésével támaszt nyújt a gerincnek, gyorsabb fokozatra pörgeti az anyagcserét, fejleszti az egyensúlyérzéket és a kitartóképességet, megnyújtja és feszesíti a hátizmokat, valamint formálja a combokat.

Fontos azonban, hogy első lépésként az alap plank-gyakorlat technikáját sajátítsd el megfelelően, ezzel kiküszöbölheted a további mozdulatsorok rossz felépítését, valamint a helytelen pózokból eredő izomsérüléseket. Ha okosan terheled a testedet, csupán ezzel a hat mozdulatsorral leolvaszthatod a zsírpárnákat a hasadról, a csípődről, a derekadról, a fenekedről és a combodról, illetve erősítheted a mellkas-, hát- és karizmaidat.

 

 

 

 

 

  • Megosztás:
hirdetés