A legtöbb nő a kiszemelt darabok megvásárlása előtt felpróbálja a ruhákat az üzletben, hogy biztosan ne vigyen haza olyat, ami nem passzol tökéletesen az alakjára. Bár sokan ezt otthon teszik meg, és a „majd visszaviszem, ami nem jó rám” elvét vallják, az áruházakban minden igényt kielégítő kabinokat találunk. A próbafülkében általában van egy szék is, aminek a funkciója hatalmas kérdés mind a mai napig annak ellenére, hogy mindenki használja valamire.

hirdetés

A próbafülkében található ülőalkalmatossághoz nincs egy konkrét használati utasítás, mindenki kedve szerint alkalmazza. Jobb esetben az enyhén torzító tükör mellett találunk egy széket, vagy esetleg puffot, amire tudunk pakolni abban az esetben, ha a fogas lemaradt volna a berendezési listáról. A fáradt vásárlóknak tökéletes lehetőséget nyújt arra is, hogy megpihenjek a hosszas válogatás és a sokadik átöltözés után.

A szék a próbafülkében azonban nem csupán arra szolgál, hogy megpihenj rajta

Bármilyen furcsán hangzik, de az esetek többségében a töprengéssel töltött idő, amit a nők arra szánnak, hogy elgondolkodjanak azon, mely ruhadarabokat vásárolják meg, úgy telik, hogy a próbafülkében a széken üldögélnek. Ez kifejezetten hasznos, hiszen máshol nemigen van lehetőség egy kis pihenésre, azonban a puffnak sok más funkciója is van, ami különösen praktikus lehet.

Ha nincs hova pakolni

Ha a próbafülkében nincs fogas, vagy éppen olyan ruhákat válogattunk össze, amik nem vállfán voltak tárolva, sokkal egyszerűbb lepakolni a székre. A fülkében található ülőhely funkciója lehet az is, hogy az egész nap cipelt táskát, kabátot és a korábban megvásárolt darabokat tartalmazó szatyrokat pakoljuk rá.

Mivel a legtöbb fülkében elképesztő kosz marad a nap végére a vásárlósereg után, legtöbbször inkább érdemes kihasználni az ülőalkalmatosságot, minthogy a földre tegyük le a táskánkat. Még jobb elgondolás, ha valaki csoportosítja a ruhákat, a még fel nem próbált szerelések lóghatnak a fogason, míg a már tesztelt szetteket pedig ledobja a székre, így biztosan nem marad ki semmi a sorból.

Ha nagyon alacsony vagy

Alacsony nők számára elképesztően megnehezíti a próbafolyamatot, ha a fülkében található tükör kissé magasabbra van helyezve az optimálisnál. Ebben az esetben szuper lehetőség a kabinban lévő szék, hiszen egy röpke pillanat alatt fel lehet rá állni, s máris teljes alakban láthatóvá válik a választott meseszép ruha, vagy akár egy farmer.

Ülőhelyzetben lehet, hogy bevág vagy csúnyán gyűrődik

Sokan nem gondolnak arra a kiszemelt ruhadarabok vásárlásánál, hogy az adott szett ülő helyzetben nem biztos, hogy ugyanolyan előnyös, mint a tükör előtt állva. Ez amiatt okozhat problémát, mert az ülőmunkát végző nők például a napjaik igencsak jelentős részét egy széken ülve töltik, így fontos lenne előre látni, hogy van-e bármilyen probléma a tökéletesnek vélt ruhával ebben a testhelyzetben.

Illetve egy magas derekú nadrág vagy szoknya esetében gyakran csak így derülhet ki a próba során, hogy valóban kényelmes-e. A próbafülkében található szék nagy segítség a döntés meghozatalában, hiszen rögtön láthatóvá válik, ha az adott darab bevág, lecsúszik, vagy előnytelenül gyűrődik, amikor leülünk benne.

A kísérők dolgát is megkönnyíti a próbafülkében található szék

Aki olyannyira biztosra szeretne menni, hogy kísérőt visz magával a döntés meghozatalához, egy nagyobb méretű kabinban le is ültetheti a szetteket bíráló barátnőt vagy partnert. A fárasztó bevásárló túra során ez nagyon jó lehetőség lesz a számára, kipihentebben pedig garantáltan jó tanácsot fog adni a szerelések kapcsán.

Az egyszerűség kedvéért

A legtöbb esetben nadrágot nem visznek haza a nők próba nélkül, hiszen talán ebből a darabból a legnehezebb megtalálni az alakra tökéletesen passzoló fazont. A fülkében található puff nagyban megkönnyíti a folyamatot, hiszen ülve lényegesen egyszerűbb felhúzni a kiszemelt farmert, pláne akkor, ha egy hozzáillő cipővel tesztelnénk a teljes megjelenést. A szék jelenléte egyszerűbbé teszi a lábbeli lehúzását és felvételét, amikor például nadrágot próbálgat az ember.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés