Therese Hansson évekig rejtegette kopaszságát, míg egyszer csak úgy döntött, hogy leveszi parókáját, és felfedi titkát. Szépségét hamar felfedezték.

A svéd Therese Hansson 14 éves korában kezdte elveszíteni a haját az alopecia nevű betegség miatt. Ez a típusú hajhullás gyakorlatilag megállíthatatlan és visszafordíthatatlan, hiszen az immunrendszer működésében keletkezik zavar, mely tévesen úgy ítéli meg, hogy ellenanyaggal kell védekeznie a szőrtüszőkkel szemben.

Egy kamaszlány egyébként is ingatag önbizalmát egy ilyen testi elváltozás érthető módon teljesen lerombolja. Therese hosszú éveken át rejtegette betegségét és annak nyilvánvaló nyomát. Az iskolában mindig parókát viselt, és rettegett, hogy kitudódik a titka.

Végül egy napon rájött, hogy nincs egyedül betegségével, és felvette a kapcsolatot az interneten hozzá hasonló sorsú fiatalokkal.

Újdonsült és régi barátainak támogatásával eljutott odáig, hogy felfedje éveken át rejtegetett titkát.

Amikor látta, hogy ez mennyire nem szól bele a kapcsolataiba, egy szintén megkopaszodott ismerősével közösen elhatározták, hogy elmennek egy olyan városba, ahol senki nem ismeri őket, és ott végigsétálnak az utcákon paróka nélkül.

Mindez olyan élmény volt a lány számára, ami meghozta az áttörést: úgy érezte, fel kell vállalnia önmagát, és ez segített neki abban, hogy megbékéljen a betegségével.

Ma már modellkedik, és a visszajelzések alapján kezdi elhinni magáról, hogy tényleg úgy szép, ahogy van.

A képeihez gyakran írnak bátorító szövegeket idegenek. Sokan arról szeretnék meggyőzni őt, hogy szépsége nem mindennapi, olyan, ami belülről sugárzik, és ez szinte ragyogóvá teszi az egész arcát, ami a róla készült fotókról is átjön.

Sohasem túrhat így bele a saját hajába, de a düh, amit emiatt érzett, már elpárolgott belőle.

A parókaviselést most már egy jó bulinak tartja, hiszen bármikor kedve szerint váltogathatja hajszínét és fazonját.

  • Megosztás:
hirdetés