Az év divattervezője kategóriában öt jelöltet vonultat fel a GLAMOUR Women of the Year 2019-es gála. Ők osztják meg velünk, hogy milyen alapdarabokhoz nyúlnak, ha biztosra akarnak menni a megjelenésükkel kapcsolatban.

hirdetés

Tóth Melinda, Sármán Nóra, Zsigmond Dóra, Cakó Kinga és Polgár Diána egyetértenek abban, hogy nem kell óriási ruhatárat felhalmozni, hiszen a kevesebb több, amennyiben jó minőségű és sokoldalúan variálható alapdarabok sorakoznak a szekrényben.

A kis feketét felválthatja a kis szürke

A jelöltek egyetértenek abban, hogy a fekete örök divat. Bátran fordulhatunk ehhez a színhez, ha nem akarunk alulöltözöttnek tűnni, de a dresscode-ot sem szeretnénk figyelmen kívül hagyni. Ha mégis más színhez nyúlnánk, Cakó Kinga, a CAKO márka tervezője a szürkét javasolja.

Cakó Kinga szürkében.

– A szürke árnyalatai megunhatatlanok, és visszafogott eleganciát kölcsönöznek viselőjüknek – buzdít a szín viselésére Kinga, aki állítja, hogy ezen árnyalat viselésétől senki nem fog szürke egérnek tűnni.

A cipő, ami minden helyzetben megállja a helyét

– A női ruhatár egyik kulcsdarabja egy olyan cipő, amit bármilyen helyzetben felvehet az ember, mert jól mutat farmerrel, ruhával vagy szoknyával is. Továbbá fontos, hogy fel lehessen venni munkába, de ha nincs idő hazamenni egy parti előtt, akkor ott is megállja helyét – állítja a DYAN cipőmárka megálmodója, Polgár Dia.

Egy jó farmer vagy egy színes ruha

A farmer-póló kombinációra esküszik a DAIGE fiatal tervezője, Tóth Melinda, aki a rohanó mindennapokban ezt a párosítást viseli. Nyáron azonban szeret teljesen fehér öltözetben megjelenni, legyen szó szintén farmer-póló párosról vagy ruháról. – Ám kísérletezni mindenkinek kell! – vallja a tervezőnő, ahogy ő is rendszeresen teszi ezt, amikor egy eseményre készül. – Ilyenkor ösztönösen sokkal nőiesebb, színesebb darabokat választok – tette hozzá Melinda.

Tóth Melinda szereti a színes ruhákat.

Évszaknak megfelelően: lenvászon vagy gyapjú

Zsigmond Dóra, a ZSIGMOND DORA menswear – férfi ruházat – alapítója az évszaknak megfelelően, anyagösszetétel alapján választ ruhadarabot. Nyáron fehér lenvászon inget, télen pedig egy magasabb nyakú gyapjúszövet pulóvert részesít előnyben, ha biztosra akar menni megjelenésével.

Rendezett gardrób

Sármán Nóra, a Nora Sarman brand tervezője eloszlatja azokat a tévhiteket, miszerint egy divattervezőnek hatalmas gardróbja van, tele ruhával. Ő azt javasolja mindenkinek, aki hozzá fordul tanácsért, hogy legyen inkább kevesebb, ám jó minőségű ruhadarabja, de azokat tartsa nagy becsben. A gardróbban pedig mindig tartsunk rendet.

Sármán Nóra, az egyik kedvenc szettjében.

Legyen szó bármilyen időjárásról, a fenti tippek alapján mindenki kialakíthat magának egy olyan ruhatárat, melyből azonnal megtalálja az alkalomhoz illő, tökéletes szettjeit.

Az öt tehetséges divattervező március 8-án, a GLAMOUR Women of the Year gálán, Az év divattervezője kategóriában száll versenybe egymással. A szavazók 2019. március 7-én éjfélig adhatják le voksaikat a GLAMOUR weboldalán.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés