Nagyon kínos tud lenni, amikor az esküvője napján jön rá az ara, hogy nem bír járni a magas sarkú cipőben. Egyéb kényelmi szempontok miatt is néha jobb, ha nem égimeszelő topánra esik a választás.

hirdetés

A cipő olykor ki sem látszik az esküvői ruha alól, a menyasszonyok többsége mégis nagy energiát fektet abba, hogy rátaláljon egy gyönyörű darabra. Bár a külcsín sem elhanyagolható, nem jó, ha háttérbe szorítja a kényelmi szempontokat, hiszen nagyon nehéz boldog araként tündökölni, amikor szorít, tör, bevág, vagy járásra alkalmatlan a lábbeli, amit órákon keresztül viselnie kell.

Az előrelátó menyasszonyok lapos talpú cipővel készülnek az esküvői mulatságra, és gyakran azt gondolják, így csak a szertartást kell átvészelniük a magas sarkú topánkában. Később persze rájönnek, hogy naivitás volt részükről bevállalni a tűsarkú, égimeszelő körömcipőt, hiszen már a hosszadalmas fotózás alatt is elviselhetetlennek tűnt álldogálni benne.

Ma már sokan keresik a lapos talpú menyasszonyi cipőket, különösen azok, akik korábban, a nagy nap előtt se sűrűn viseltek magas sarkú topánkákat. Lehet bármilyen szép és méregdrága a cipellő, amennyiben az ara csak biceg és esetlenül bukdácsol benne, senkit nem kápráztat el. Régebben sokan bevállalták a körömcipőt a nagy napra akkor is, ha bizonytalanná tette a járásukat, manapság azonban sokkal szabadabban döntenek a menyasszonyok, és a kényelem is felértékelődött számukra.

A legtöbb romantikus, rusztikus, és bohém stílusú ruhához kifejezetten jól passzolnak a bokapántos, lapos talpú cipők, vagy a balerinafazonok, melyek gyöngyökkel és kristályokkal kirakva is kaphatóak. Egyre szélesebb a választék a szalonokban, hiszen külföldön már rég elindult a lapos talpú esküvői cipők trendje. Komfortos menyasszonyi topánok az olyan híres, meghatározó márkák repertoárjában is felbukkannak, mint amilyen a Badgley Mischka, vagy a BHLDN. Annak, aki tanácstalan a fazont illetően, hatalmas inspirációs löketet adhatnak a kollekcióikkal.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Képgaléria képei: Badgley Mischka, BHLDN.

  • Megosztás: