Nem csak a szendvics mellé érdemes ropogtatni, akár napközben, nassolnivalóként is előkerülhet a kígyóuborka. Rendkívül sok vizet tartalmaz, ezzel hatékonyan hidratálja a szervezetet, ráadásul pozitív hatása a bőrön is érvényesül. Helyrebillenti az emésztést, befolyásolja a bélműködést, valamint feltölti a kitikkadt hámréteget. Külsőleg és belsőleg egyaránt zseniálisan működik!

hirdetés

A kígyóuborkáról a legtöbbeknek a könnyű nyári saláták és az útra csomagolt szendvicsek jutnak eszébe. Ha szépségápolás, akkor a szemre helyezett karikák ugranak be első blikkre, noha az uborka nem csupán külsőleg, belsőleg éppúgy rendkívül hatékony.

Igazi szuperélelmiszer, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ami mind az egészség megőrzése, mind pedig a bőr szépségének szempontjából rendkívül hasznos. Nem utolsó szempont az sem, hogy rengeteg vizet tartalmaz, így a nyári szezonban különösen népszerű zöldségnek számít, hiszen remekül kiegészíthető vele a napi folyadékbevitel.

Számos oka van, hogy miért éri meg fogyasztani, netán belecsempészni egy-egy házi pakolásba, arcápolási kencébe. Nem csupán a hidratáció és a rendezett bélműködés miatt hasznos a kígyóuborka, más területeken éppúgy lehet számítani a pozitív hatásaira.

 

A kígyóuborka hatása széleskörűen ápolja a szervezetet és a bőrt is

Hidratációból jeles

Az uborka nagy része tulajdonképpen víz, így hatékonyan járul hozzá a napi folyadékbevitelhez. Ez a szervezet számára nélkülözhetetlen, különösen a nyári, forró hónapokban. A kiszáradás veszélye mellett az anyagcserét éppúgy jelentősen befolyásolja a hidratáció, hiszen kellő mennyiségű vízfogyasztás nélkül a folyamat igencsak lelassul, aminek számos negatív következménye van, beleértve a salakanyagok letapadását és a plusz kilók felszaladását is.

A bőr szempontjából éppúgy fontos a megfelelő hidratáció. A hámréteg számos káros külső hatásnak van kitéve a hétköznapokon, az egyenetlen vízháztartás miatt pedig sokkal érzékenyebbé, szárazabbá és sápataggá válik. Ahhoz, hogy a védőréteg megerősödjön, kellő mértékű hidratálásra van szükség, amihez az uborka hatékonyan járul hozzá mind külsőleg, mind pedig belsőleg. Akár a ráncok láthatóságát is befolyásolhatja a vízháztartás helyrebillentése, hiszen a száraz, vízhiányos arcbőrön sokkal észrevehetőbbé válnak még a vékony, halovány barázdák is.

Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag

Az uborka már-már csodazöldség, csakúgy dúskál a vitaminokban és az ásványi anyagokban. Magnézium, kálium, biotin, A-, B-, valamint C-vitamin éppúgy megtalálható benne. Igazi antioxidáns, revitalizálja az egész szervezetet, azon belül a bőrt és a hajszálakat egyaránt. Lassítja az öregedést, valamint az emésztési folyamatokat és az egészség megőrzését éppúgy pozitívan befolyásolja.

Szuper hatással van az emésztésre, zseniálisan méregtelenít

Káliumtartalmának köszönhetően remek hatással van a bélműködésre, szó szerint kihajtja a salakanyagokat. Ezen túl zseniális vízhajtó, így az ödémásodás ellen szintén sikerrel bevethető. Gyakorlatilag úgy működik, mint egy seprű, amely hatékonyan távolítja el a letapadt salakanyagokat, méreganyagokat a bélrendszerből. Akár naponta pár szelet kígyóuborka is elegendő ahhoz, hogy üdébb és felszabadultabb legyen a közérzet. Megszünteti a székrekedést, ráadásul alacsony kalóriatartalmának köszönhetően még a diétás étrendbe is tökéletesen passzol!

 

Az otthoni szépségápolás terén, külsőleg is remekel

A kígyóuborka nem csak belsőleg, külsőleg éppen annyira hatékony, ha a bőr szépségéről van szó. Ha már bőrápolás, a legtöbbeknek a szemekre pakolt uborkakarikák jutnak eszébe. Hatékonyan csökkenti a karikákat, feszesebbre húzza a szem alatti bőrt, hiszen hidratáló és nyugtató hatással rendelkezik. A reggeli duzzanatot szintén leapasztja, antioxidánsainak köszönhetően remek szépségfegyver szemkörnyéki problémák esetén.

Az uborka leve zseniálisan működik arclemosóként, elképesztően hidratálja a bőrt és üdévé, frissé varázsolja a megjelenést. Különböző házi arcpakolásokhoz adagolva éppúgy kiélvezheted remek tulajdonságait, vitaminokkal, nyomelemekkel teszi élettel telivé a fáradt arcbőrt. A ráncok korai megjelenése, pigmentfoltok, valamint bőrszárazság ellen éppúgy ajánlott bevetni ezt a csodazöldséget, a kígyóuborka minden pozitív hatása belsőleg, valamint külsőleg egyaránt érvényesülni tud.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés