A színésznő neve talán már nem sokaknak ugrik be, ám a fotója láttán bizonyára mindenki azonnal felismeri, aki valaha látta őt filmekben. Julia Stiles ugyanúgy néz ki, mint 18 évesen.

Néhány filmjében ő testesítette meg a tipikus szomszédlányt, akivel sok lány tudott azonosulni. Julia Stiles sosem volt egy menő cicababa típus, a kilencvenes évek végén mégis sok diáklány szeretett volna hasonlítani rá. Általában éles eszű, rátermett, vagány, vadóc karaktereket játszott el, amelyekhez alapszemélyisége is passzolt, és ráadásként még jól is nézett ki, így adva volt a siker.

A színésznő 11 évesen már társulatban játszott, és 15 éves volt, amikor először szerepelt filmben. Az Ördög maga című filmben Harrison Ford oldalán tűnt fel a lánya szerepében, és ekkor még mindig csak 16 éves volt. Az átütő siker, mely a világhírnév felé lökte, kamaszévei végén érte utol: a kilencvenes évek egyik meghatározó romantikus filmjében tündökölt a tinilányok bálványa, Heath Ledger mellett. A 10 dolog, amit utálok benned című film kasszasiker lett, és meghozta Julia Stiles számára a népszerűséget.

Bár sokan azt gondolják, hogy a szőke színésznő csak romantikus limonádékban játszott, ez nem teljesen igaz. Többször felbukkant a Bourne-filmekben Nicky Parsons karakterét megformálva, és a Dexter sorozatban Lumen Ann Pierce-ként láthattuk. 2017-ben még végigvitte a Riviera sorozatot, majd megszületett a kisfia, és minden erejével a magánéletére koncentrált.

Nehéz elhinni, hogy a 38 éves színésznő húsz évvel ezelőtt játszotta el a magának való Kat Stratford szerepét a 10 dolog, amit utálok benned című alkotásban, hiszen a róla készült legújabb divatfotókat elnézve, most is pont ugyanúgy néz ki, mint akkor.

A színésznőt a Rose & Ivy Journal kérte fel címlapfotózásra, és egy szuperhangulatos kis divatsorozatot is készítettek vele. A vadóc csaj igazi hölggyé érett, aki nemcsak akkor sikkes és stílusos, ha stylist komponálja meg a szettjét. Sharon Radisch képein abszolút természetes a színésznő, és éppolyan bájos, mint tinisztárként, ám a Sarah Slutsky által összeválogatott ruhákban sokkal komolyabb és nőiesebb. Finom sminkjét Lisa Aharon, frizuráját Michael Lollo készítette.

 

Kiemelt kép: Jeff Spicer/Getty Images.

Képgaléria képei: Sharon Radisch/Rose & Ivy Journal, Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés