A mostani járványügyi helyzetben, kiemelten fontos szerepet kap az immunrendszer védelme és erősítése, hiszen, ha belül elég erősek vagyunk, könnyebben és komolyabb következmények nélkül tudjuk átvészelni ezt az időszakot.

5 immunerősítő turmix

Ebben nagy segítségünkre lehetnek a turmixok vagy smoothiek, amik koncentrált és nyers formában tartalmazzák a létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat és tápanyagokat, amik ilyen formában teljes értékűen tudják szolgálni a szervezet védelmét.

A vírusok, baktériumok a nyálkahártyán tapadnak meg első körben, így a továbbjutásuk és az egészségre gyakorolt hatásuk mértéke attól függ, mennyire képes ellenük a szervezet védekezni. Bizonyos zöldségek, gyümölcsök és fűszerek jó szolgálatot tehetnek a védekezésben, amik antimikrobális, vírusölő, gyulladáscsökkentő hatásukkal növelik a szervezet ellenálló képességét.

Az egyik legjobb immunerősítő a C-vitamin, de fontos az egyensúlyra figyelni: minden vitamint és tápanyagot pótolni kell, hogy egymást erősítsék. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány remek turmixot, amik bővelkednek C- és további fontos vitaminokban, ásványi anyagokban. Próbáld ki őket, ha teheted, naponta fogyassz belőlük. Emellett a mozgásról se feledkezz meg, hiszen csak a táplálkozásra figyelni nem elég.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés