A kilencvenes évek szupermodelljéről, Imanról nehéz elhinni, hogy már elmúlt hatvan. Legutóbbi fotóin fiatalabb kiadásával láthatjuk – a hasonló nevű és arcú Imaannal -, de még mellette sem tűnik öregnek.

A 21 éves, félig marokkói, félig egyiptomi származású topmodell, Imaan Hammam szinte a megtévesztésig olyan, mintha a kilencvenes évek sztármanökenjét, Iman Mohamed Abdulmajidot látnánk fiatalon. Korkülönbség ide vagy oda, a nevükben és a vonásaikban rejlő hasonlóság a Vogue Arabia főszerkesztőjének, Deena Aljuhani Abdulaziz szaúdi hercegnőnek is feltűnt, aki egy csodás, egzotikus fotósorozat vízióját valósította meg a két nővel.

Iman feledhetetlen arcára és alakjára talán még sokan emlékeznek a kilencvenes évekből. Bár egyébként sem szűkölködött a kitüntetett figyelemben, még ismertebbé vált, amikor 1992-ben hozzáment a brit zenészhez, David Bowie-hoz.

Tulajdonképpen bárhogy nézzük az újdonsült fotóit, nehéz realizálnunk magunkban, hogy ez a nő már elmúlt hatvan. A bőrén csak kevés lenyomatot hagyott az idő, és a kisugárzása is annyira karizmatikus, hogy simán felveszi a versenyt a fiatal utódjával. Bár végeztek némi utómunkát a képeken, Iman retusmentes fotójába sem tudjuk belelátni azt a 62 évet.

  • Megosztás:
hirdetés