A fekete farmer színe könnyen kifakul és foltosodik, éppen ezért nem mindegy, mivel és hogyan mosod. Arra az esetre is tippet adunk, ha már elvesztette intenzív tónusát.

A fekete farmer divatos, kedvelt darab, ám mosás szempontjából nem sorolható a hálás ruhaneműk közé. Sok törődést és ápolást igényel a szimpla mosószeres tisztítás mellett, máskülönben megsértődik, és elengedi a színét. Sajnos hamar kifakul, és azokon a helyeken, ahol a farmeranyag gyűrődik, valamint a varrások mentén még foltossá is válhat a nadrág. Ha előfordult már, hogy emiatt kellett megválnod a kedvencedtől, akkor érdemes az alábbi színmegőrző és színmegújító tippeket megfogadnod.

A legjobb, ha megelőzöd az anyag kibolyhosodását, illetve szálainak rostosodását, mert mindkét esetben fakóbbnak tűnik majd a farmered. Az efféle problémák kivédéséhez speciális mosószerekre lesz szükséged, melyeket direkt fekete ruhák mosásához fejlesztettek ki. Bár kissé költséges mulatság, érdemes többet is kipróbálni, mert nem mindegyik egyformán hatékony.

Színfogó helyett speciális színmegújító kendőt használj a mosáshoz, mely feljavítja a fekete ruhákhoz ajánlott mosószerek színmegőrző hatását. Amikor a farmered mosod, csak fekete ruhák legyenek a mosógépben, és úgy általában is, mindig együtt mosd a sötét textileket. A folyékony mosószerhez egy kevéske ecetet is hozzáadhatsz, amitől nemcsak lágyabbak lesznek a ruhák, hanem ragyogóbb színben fognak tündökölni. Az ecet ugyanis megakadályozza, hogy a farmerfesték könnyen távozzon az anyag szálaiból.

Ha már kifakult, és szürkébe hajlik a fekete farmered, könnyedén, többféle módon megújíthatod a színét. Felesleges elavult textilfestékekkel bajlódnod, hiszen a mai termékekkel már egyszerűen, egyetlen mosógépi mosással visszanyerheted a nadrágod eredeti színét. Vannak kímélő, színmegújító folyékony mosószerek is, melyek nem festik be a ruhákat, csupán kisimítják a szálak sérüléseit, rostosodásait, ezáltal lényegesen javul az addig elnyűttnek tűnő anyag színképe is. A színmegújító tasakokat pedig gyerekjáték használni, és már a 40 fokos mosás során visszaállítják a farmer fekete színét.

  • Megosztás:
hirdetés