Citromos és bodzavirágos tortát választott esküvőjükre Meghan Markle és Herry herceg, a csodás cukrászkülönlegességet pedig a menyasszony ismerőse készíti el.

Egy hangulatos kis londoni cukrászda kapta a megtisztelő feladatot, hogy Meghan Markle és Herry herceg esküvőjén lenyűgözze tortacsodájával az előkelő násznépet. Az élővirágokkal díszített, citromos-bodzavirágos tortát Claire Ptak, a Violet Bakery vezetője fogja elkészíteni a május 19-re kitűzött nagy eseményre, a hercegi jegyespár kérésére.

Az amerikai származású Claire 2010-ben kezdte el működtetni a sütiző-kávézóját, 2015-ben pedig megjelent a The Violet Bakery Cookbook című receptes könyve, melyben a tápláló reggeliktől kezdve az elegáns ünnepi süteményekig sokféle kedvencét osztja meg az olvasókkal.

A Violet Bakery a hagyományokhoz hűen valódi alapanyagokból készíti rusztikus tortáit és édességeit, és igyekszik nagy hangsúlyt fektetni a szezonális összetevőkre és ízekre.

Claire Ptak az élővirágos díszítés híve, dekorációi pedig egyszerűségükben is különlegesek. Nem csoda, hiszen a kávézótulajdonos ételstylistként is dolgozik, ráadásul a sütés egészen gyerekkora óta meghatározó élmény számára, melynek szeretetét az anyukája és nagymamája hintette el benne.

Bevallása szerint, a sütés volt az első szerelem az életében, majd kaliforniai tanulmányai által a filmkészítésbe is belekóstolt, végül visszatért a süteményeihez.

Cukrászdájának megnyitása előtt, Claire Ptak nagy utat tett meg a szakmában, és érdemes volt annyit küzdenie, hiszen most óriási lehetőséget kapott arra, hogy tehetségét szélesebb körökben is megismerjék.

Valószínűleg nem kevés vendégsereget fog bevonzani a Violet Bakery leghíresebb esküvői tortája, de reméljük, hogy sikerül megőrizniük a kis kávézó-sütiző helyiség bensőséges, szerethető hangulatát.

  • Megosztás:
hirdetés