Bizonyára sokan emlékeznek még rá, hogy a kilencvenes évek videoklipjei egy egészen új, meghökkentő divathullámot indítottak el, mely eltért az utcai trendektől. Én pop giccsnek kereszteltem el magamban ezt a jelenséget, mely rendszerint harsány, kirívó és eklektikus volt, de a teátrális elemeken túl a szexi, vagány vagy csöpögősen romantikus részletektől sem tartózkodott.

Olyannak tűnt, mint egy nagy, önálló életre kelt színes massza, mely beszippantotta a populáris divatot, majd valami bazári mixet gyúrt belőle, melyet a videoklipekben szereplő énekesek művészi, kreatív divatként próbáltak meg eladni, mintha a csicsás ruhaköltemények a színpadi show elengedhetetlen kellékei lennének.

Valahogy ezt a korszakot idézi fel bennem Gaetano Navarra 2012-es téli kollekciója, melynek sem a hideg időjárási viszonyokhoz, sem az aktuális trendekhez nincs túl sok köze. Úgy tűnik, mintha összeollózta volna a legfőbb stílusjegyeket, az eredmény azonban gyakran túlzó és giccses.

Barokkos díszítések

Az olasz tervezőt kísérletező kedve és provokatív stílusa tette naggyá, ám ez a csillogó, tarka, barokkos túldíszítettség még tőle is sok.

Bár más tervezőknél is felmerült az aranymotívumokat felvonultató barokk stílus az őszi-téli szezonban, inkább drámai verzióba ültették a cikornyás részleteket. Gaetano viszont a popos, energikus hangulatkeltésre törekedett, illetve szegecsekkel, katonás stílusszösszenetekkel is megfűszerezte az amúgy sem egyszerű összképet.

Ömlesztve minden, ami feltűnő

Virágmintákat, flittereket, aranyrátéteket, bőr részleteket és szegecseket is fel lehet fedezni a színes, csillogó kavalkádban. Ezek az elemek külön-külön sem garantálják a finom visszafogottságot, de így, együtt bizony kimerítik a giccs fogalmát.

Levendula, metálszürke és fekete

Bármily furcsa, a szegecses, glam rock stílusú kreációk a kollekció legvisszafogottabb darabjai. A fekete szőrme jól mutat az aranyszegecsekkel, és a fémes szürke is vagány, izgalmas összhangot teremt a pasztelles levendulával.

A lakkbőrrel díszített, katonai stílusú kabátka különösen csinos, ráadásul egyszerre vagány és elegáns. A szegecses, bőrrátétes, halvány levendula árnyalatú ruha a kilencvenes évek pop punk korszakát eleveníti fel, ám sokkal csajosabb verzióban.

  • Megosztás:
hirdetés