Néhány divattervező extrémnek titulált, de józan ésszel inkább csak gagyinak mondható cipőkreációkkal rukkolt elő, melyek túlszárnyalják a hordható kategóriát.

Az idei cipődivat olyan, mintha egy hatalmas olvasztótégelybe beledobáltak volna mindent, ami a hatvanas évektől kezdve a kilencvenes évekig sikkes volt, aztán ebből a képlékeny masszából véletlenszerűen újat gyúrtak volna a tervezők.

Meglehetősen színes, eklektikus és sokszor bizony stílustalan a végeredmény, mintha egyes dizájnerek találomra dobálták volna össze a múltból átvett trendjegyeket. Minden keveredik egymással, aminek talán nem lenne szabad, legalábbis nem ilyen bazári formában: a sportos és nőies stíluselemek, az ormótlan formák és a vibráló színek, a csillogó, a farmer, a műanyag, illetve a nyaktörő sarkak és talpak.

Sokan nem a hordhatóságra helyeztek hangsúlyt, hanem minden szabálytól elrugaszkodva, modern műalkotásokat alkottak. A törekvés maga szép és dicséretes, azonban néhány darab sajnos nemcsak a lábnak, a szemnek is bántó. Szerencsére viselhető, ízléses topánok is szép számmal születtek, de mi most a roppant divatos, ám kevésbé sikeres lábbelikből szemezgettünk.

  • Megosztás:
hirdetés