Egyre többen vigyáznak az alakjukra és az egészségükre, és már akkor is lehetőség van profi edző utasításait követni, ha le sem mész a konditerembe.

Sokan töltenek fel ugyanis olyan videókat, melyekben bemutatják a gyakorlatok szabályos módját, a szakértők szerint azonban mégis károsak ezek a felvételek.

Károsak az edzős videók?

Az Oregoni Állami Egyetem professzorainak friss álláspontja szerint a fitnesz-DVD-k, illetve az olyan videók, ahol különböző gyakorlatokat mutatnak be személyi edzők vagy a sportolásban tapasztalt videobloggerek, ahelyett, hogy segítenének az embereknek, csak rombolják az önbizalmat.

A kutatók úgy gondolják, hogy a felvételeken szereplők kidolgozott teste láttán a hétköznapi emberek irreális elvárásokat támasztanak saját maguk felé, mert nem látják be, hogy a videósoknak kizárólag az a dolguk, hogy sportoljanak, és van idejük rá, hogy felfejlesszék magukat, míg egy átlagember átlagos időbeosztással sosem fog így kinézni.

A szakértők szerint csak úgy érdemes ezeket a videókat nézni, ha tudatosítod magadban, hogy a felvételen szereplők nem attól a tíz-húsz perces edzéstervtől lettek annyira fittek, és nem várod el saját magadtól, hogy hamarosan te is úgy nézz ki: mindössze a dolog technikai részét hasznosítod a saját jó közérzeted és egészséged érdekében.

  • Megosztás:
hirdetés