A makramé-technikával készült ékszerek újfent nagyon divatosak, és a Mad Max film óta az ejtőernyős zsinórt is előszeretettel használják az ékszertervezők.

Tulajdonképpen két trendhullámot olvaszthatsz össze ezzel a remek tippel, hiszen a divatos készítési módot ötvözheted a még divatosabb alapanyaggal. A makramé elnevezéstől ne ijedj meg, nem a legbonyolultabb csomózási módszerrel készül az alábbi nyakék. Bár az ejtőernyős zsinór – vagy nevezzük szakszerűen paracordnak – nem olcsó, de nyilván egy ilyen nyaklánc legyártásához nem lesz szükséged több méterre.

Mivel harmincméternyi kerül nagyjából négyezer forintba, ki lehet számolni, hogy az alapanyag beszerzésével jóval olcsóbban kijössz, mint akkor, ha készen megvennéd a kézműves boltokban kapható változatokat. Ráadásul a videó lépéseit követve nem nagy ördöngösség megfonni egy ilyen kiegészítőt, és még a színeit is te magad válogathatod össze, a kedvenc ruháidhoz igazítva. A textil környakláncok egyébként amellett, hogy nagyon mutatósak, praktikusan variálhatók: sportos, vagány és nőies öltözékekhez egyaránt passzolnak. Ejtőernyős zsinórral pedig a túlélő, taktikai és katonai boltokban találkozhatsz.
 

  • Megosztás:
hirdetés