Bosszantó, amikor a kedvenc pólónk alja elnyúlik a mosásban, de ettől még nem muszáj megválni tőle, hiszen egy kis átalakítással remek top készülhet belőle.

A legtöbb póló alja idővel eldeformálódik a varrásnál, de ez még nem elég ok arra, hogy portörlőként használd, vagy kidobd. A korábbi kedvenc, ám idővel megunt ruhadarab szuper alapot adhat egy divatos crop tophoz, amit hátul megköthetsz a derekadon. Ez a karcsúsított fazon könnyen kiszabható egy nem túl bő fazonú pamut pólóból. Az nem baj, ha az alja kissé elnyúlt, de lehetőleg ne legyen viseltes, vagy kopott.

A videón látható módon, a varrások mentén, illetve középen kell felvágni a pólót, nagyjából a feléig úgy, hogy a vágás végét jelző gombostű egy-másfél arasznyira legyen a mellek alatt. Ha ez megvan, hajtsd fel a póló elejét, a hátulját pedig a bevágott rész magasságában vágd le. Ezt az anyagdarabot sem kell kidobni, hiszen a rövid fazonú top megkötőjeként szolgál majd.

A lépéseket követve, vágd ketté az anyagot, és varrd hozzá a póló elején kialakított megkötőkhöz. Az anyag fonákján dolgozz, és a szélektől nagyjából egy centire igazítsd a varrást, hogy később ketté tudd vasalni.

Mindössze ennyit kell dolgoznod a varrógéppel, vagyis egyáltalán nem baj, ha nem sokat konyítasz a varráshoz. Ha ezzel megvagy, elkészült a topod, ami remekül passzol majd a nyári sortokhoz, lenge nadrágokhoz. A pamutpóló nem foszlik, így a széleket nem muszáj eltisztázni!

 

Kiemelt képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés