A csillogó girlandok nem igazán hosszú életűek, szinte minden karácsonyra jut egy megtépázott darab, mely leszakad a fáról. Ne dobd ki, díszítsd vele a pólódat!

hirdetés

Az ünnepek után mindig előkerül egy-egy elszakadt dísz a fa alól, amit jövőre már úgysem használ fel az ember. Ha a csillogó girlanddal történt egy kis baleset, a kukánál jobb helyet is találhatsz neki. Kreatív, ötletes módon használhatod fel az olcsó, csillogó szálakból álló fenyőfa-dekorációt, ha egyszerű, vasalós módszerrel ráapplikálod egy régi, de még hordható felsődre.

Érdemes egyszínű pamutpólót választanod, ami jól bírja a vasalást. Majd keress egy műanyag zacskót, és vágj ki belőle két egyforma lapot. Az egyiket terítsd ki, és ollóval aprítsd fel rá a girland csillogó szálacskáit. A felvagdosott kupacra terítsd rá a másik nejlondarabot, azután óvatosan helyezd az egészet két sütőpapír közé.

A felső, hőálló papíron keresztül vasald össze az elemeket úgy, hogy épp csak annyira olvadjanak meg a zacskóból kivágott lapocskák, hogy összeragadjanak a feldarabolt girlanddal együtt. Végül kartonpapírra rajzolj egy szívet – vagy bármilyen formát, ami kedvedre való -, vágd ki, és használd sablonként. Az alakzatot rajzold körbe a girlanddal összeforrasztott nejlonfelületen, precízen vágd körbe, majd helyezd a pólóra. Végül nincs más dolgod, mint lefedni sütőpapírral, és jól belevasalni az anyag szálaiba. Máris kész a csillogó díszítésű, divatos felsőd!

  • Megosztás: