A Pantone cég a smaragdzöldet nevezte meg 2013 vezető divatszíneként, ám más tónusok is helyet kaptak a trenddiktáló palettán. A korábbi évekhez hasonlóan friss, könnyed, pasztelles árnyalatokkal köszönt majd be a tavaszi szezon, melyek a smink- és ruhaválasztékban is uralkodó szerepet kapnak a zöldek mellett, azonban a vibráló, eleven, nyári lüktetés és a sötétebb, morózus pólus sem hiányzik a színskáláról. Az erőteljes pink és fukszia, valamint azok kistestvérei, a púderes, pasztelles rózsaszínek picit túlerőbe kerülnek, illetve a lazacszín és a bézs társaságában tavaszi újdonságként robban be a ragyogó méz és aranybarna.

A smaragdzöldön kívül természetesen más zöldes tónusok is helyet kapnak, mint például a banánzöld, a fűzöld, az élénk kivi, valamint a frissítő, hűs mentazöld. A tavalyi narancsmániából is kapunk egy újabb adagot, de már mérsékeltebb mennyiségben, a derűs napsárga mellé pedig becsatlakozik az üde, pasztelles citromszín.

A kékek sem merülnek feledésbe, sőt, az új trendek szerint szövetségre lépnek a zöldekkel: a szinte áttetszően halovány, jeges pasztellkéket nem árt óvatosan adagolni, mert csak keveseknek áll jól, az élénk tengerkékkel és a mély, bársonyos fényű monaco blue árnyalattal azonban nemcsak a szőkék barátkozhatnak meg. A narancsvörös és az úgynevezett poppy red tónus elsősorban a rúzsok terén hódít majd, de a retró divatban éppúgy megjelennek. Nézd meg, milyen színvilággal készültek a tervezők a tavaszi-nyári szezonra!

  • Megosztás:
hirdetés