Diana hercegnő életének mozzanatait, és öltözködési szokásait még mindig hatalmas kultusz övezi, ma is sok nő inspirálódik Lady Di szettjeiből. Bár eleinte a kritikusok nem voltak elájulva a megjelenésétől, idővel felnőtt a feladathoz, és kifinomult eleganciával tudott mindent viselni. A lengyel Vogue, most ennek az egyediségnek állít emléket a legújabb fotósorozatával.

hirdetés

A Netflix A korona című sorozata valósággal felrobbantotta az internetet pár héttel ezelőtt. A legtöbben elismerő szavakkal méltatták a produkciót, ám kritikusok is akadnak szép számmal. Az új évad a királyi család leginkább vitatott évtizedét dolgozza fel, így nem csoda, hogy erősen bírálják a megjelenítését. Ám a sorozat nemcsak a történetmesélés miatt kiemelkedő, hiszen a színészi alakítások nagyban hozzájárultak a sikerhez.

Már az előző évadokban is bebizonyosodott, hogy a jelmeztervezők kitűnő munkát végeznek, ám a negyedik szezonra még önmagukat is sikerült felülmúlni. A kosztümök szinte megszólalásig hasonlítanak Diana hercegnő ruháira, sőt, még a grandiózus menyasszonyi ruhát is megalkották.

Diana hercegnő előtt tiszteleg a lengyel Vogue

Ezt a hullámot meglovagolva, a lengyel Vogue is a néhai hercegnőnek állít emléket, hiszen a legújabb kiadásukban Diana nyolcvanas évekbeli kinézetét idézi meg a modell. Bár Martyna Budna nem hasonlít kifejezetten Dianára, a profi csapat mégis olyan hangulatot teremtett a körítéssel, mintha őt látnánk magunk előtt: a képeken megjelenik az elegáns hercegnő, ám a laza hétköznapi nő is helyet kapott az elkészült anyagban.

 

A fotókat Agnieszka Kulesza és Łukasz Pik készítették a lengyel Vogue számára. A stylist munkája kiemelkedő, hiszen nagyszerűen sikerült megfognia Diana nőiességének esszenciáját, és ezt a modell ruházatán megjeleníteni, miközben a kreációkban felbukkannak a modern szabásvonalak is. Karolina Gruszecka igazán precíz munkát végzett, hiszen a puffos ujjak, a virágok és a pöttyök, igazán retró hatást keltenek.

 

Kiemelt kép: Bettmann / Getty Images. 

Képgaléria képei: FashionGoneRogue.com

 

  • Megosztás:
hirdetés