Deena Aljuhani Abdulaziz kétségkívül a legjobban öltözött hercegnő. Utánozhatatlan, modern stílusa van, amely tökéletesen megfelel az öltözködési szabályoknak, mégis igazodik az aktuális trendekhez. Nem túlzás azt állítani, hogy a divatvilág krémje nemzetközi stílusikonként tiszteli.

hirdetés

A 45 éves Deena Aljuhani Abdulaziz az egykori szaúdi kommunikációs miniszter lányaként született. Deena a gyerekkorát Szaúd-Arábiában és Amerikában töltötte, így alaposan megismerhette mindkét kultúrát. Már gyerekként is nagy érdeklődéssel figyelte a divatmagazinokat, és leghőbb vágya az volt, hogy ezen a területen helyezkedhessen el.

Londonban találkozott a későbbi férjével, a szaúdi herceggel. 1998-ban házasodtak össze, és három gyermekük született. Deena a gyereknevelés mellett is folytatta a munkát, 2006-ben nyitotta meg a saját üzletét D’NA néven. A butikban olyan divatmárkák közül válogathatnak a vásárlók, mint a Mary Katrantzou, a Jason Wu, és a Giambattista Valli. A nagy tervezők és a helyi művészek is képviseltetik magukat. A szaúdi hercegnő koncepciójának köszönhetően a vállalkozás hidat képez Kelet és Nyugat között.

A 45 éves szaúdi hercegnő egy darabig a Vogue Arabia főszerkesztője volt, ám két szám után távozott a magazintól. A divat iránti lelkesedése ennek ellenére töretlen, szinte állandó résztvevője a divatbemutatóknak, és jó érzékkel válogat a kollekciókból olyan darabokat, melyek csodásan passzolnak modern, nőies stílusához, ugyanakkor a konzervatív elvárásoknak is megfelelnek.

Deena Aljuhani Abdulaziz a legdivatosabb előkelőség

A szaúdi hercegnő öltözékei mellőzik az előkelőségekre jellemző sztereotip stílusjegyeket. Zseniálisan ötvözi a modern, önkifejező divatot a tradicionális elemekkel. Rá is vonatkoznak bizonyos öltözködési szabályok, ám valószínűleg nem olyan szigorúak, hogy kizárnák a nagyvilági divat beépítését. A háromgyermekes üzletasszony az őt jellemző kreativitással és intelligenciával oldja meg a feladatot, hiszen az általa választott darabok sohasem rendelkeznek kacér dekoltázzsal, és a szoknyahossz minimum a térdéig ér. Ennek ellenére, ruhatárában nyoma sincs a sótlan eleganciának, vagy a sablonos ruhafazonoknak.

Valóságos tárháza van nőies egészruhákból, amelyek legtöbbször takarják a lábait. Kedveli a maxifazonokat, a téli időszakban is gyakorta láthatjuk efféle kreációkban. A hosszú ruhadarabokat mindig különleges szabású blúzokkal, ingekkel egészíti ki.

 

Kabátokból is jókora gyűjteményt halmozott fel, minden szettjéhez akad egy színben passzoló kreáció. Az elegáns és a sportos fazonok egyaránt felbukkannak a megjelenésében. Blézerek közül gyakran választ túlméretezett darabot, amit lezseren variál szoknyákkal, nadrágokkal.

Imádja a magas sarkú cipőket, főként a színes, mintás, különleges kialakítású topánokat. Ezek afféle stílusfűszerként működnek nála, általában a visszafogottabb színharmóniájú szetteket bolondítja meg a feltűnőbb darabokkal. A színekkel is remekül játszadozik, nem szokott óvatoskodni, még a neonárnyalatokat is bevállalja. A vidám tónusok nagyszerűen passzolnak a hajszínéhez, és anélkül teszik figyelemfelkeltővé a megjelenését, hogy tolakdóvá tennék az összhatást.

A szaúdi hercegnő ruhatára a legjobb példa arra, hogy a szigorú szabályokat betartva is lehet csinosan, divatosan öltözködni. Mindig nagyon elegáns, mégis megjelenik a saját ízlése, stílusa.

 

Kiemelt kép: Jacopo M. Raule / Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés