A cipők tisztán tartása legtöbbször komoly kihívást jelent, főleg ha kényes vagy könnyen koszolódó anyagról van szó. Olyan házi praktikát mutatunk, amelyet te is kipróbálhatsz otthon, és a velúr cipők tisztítása egyszerű feladat lesz. A micellás víz tökéletesen alkalmas akár a szandálok megpucolására is.

hirdetés

Cipőtisztítás micellás vízzel

A művelúr cipőket nem egyszerű tisztán tartani, és mivel általában világos anyagból készülnek, így könnyen koszosak lehetnek. A tisztításuk eddig komoly feladat volt, de a micellás víznek hála, megvan a megoldás.
Ehhez az egyszerű házi praktikához csak micellás vízre és néhány vattakorongra lesz szükséged, csak arra figyelj, hogy ne olajosat válassz, nehogy nyomot hagyjon a cipőn. Önts bátran a vattádra a vízből, és kezd el vele dörzsölni a cipődet a kívánt területen. Ezután hagyd megszáradni, és már gyönyörködhetsz is a végeredményben. Akár gumi, vagy vászoncipőket is megtisztíthatsz a micellás vízzel, és a művelúr ruhákból is eltünteti a foltokat.

Sminklemosó kendő

A micellás víz helyett kipróbálhatod a sminklemosó kendőt is, ebben az esetben is elég ha alaposan áttörlöd a cipődet, majd hagyod megszáradni.

 

Nyitókép: Jeremy Moeller / Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés