Caitríona Balfe manapság valóságos divatikonnak számít. Gyönyörű arca az Outlander című sorozatból lehet ismerős, a színésznő pillanatok alatt ismertté vált, pedig a karrierjét már a széria előtt is szépen építgette. A pályája modellként indult, így nem csoda, ha sokat tud a sikkes öltözködésről.

hirdetés

Caitríona Balfe a kilencvenes évek végén kezdett el modellkedni. Az egyik legnagyobb ügynökség szerződtette le, karakteres arcvonásaira, karcsú alakjára és kisugárzására pedig a tervezők is felfigyeltek. Rövidesen az egyik legkeresettebb kifutómodell lett, három év alatt több mint 250 divatbemutatón vett részt. 2002-ben a Victoria’s Secret kifutóján is végigsétált.

 

A manöken emellett olyan márkákkal dolgozott együtt, mint a Marc Jacobs, Dolce & Gabbana, Chanel vagy a Louis Vuitton. Idővel a kisebb szerepek is megtalálták, többek között mellékszerepet kapott Az ördög Pradát visel című filmben. Közel tíz évig modellkedett, ám a színészet sokkal jobban érdekelte, ezért elkezdett drámaórákat venni, folyamatosan képezte magát, majd pár év múlva megkapta Claire szerepét a Starz népszerű drámájában, az Outlanderben.

Caitríona Balfe Hollywood egyik legsikkesebb színésznője: sosem ragad le a snassz fazonoknál

Bár a 42 éves modell az utóbbi időben már csak filmszerepeket vállal, ez nem jelenti azt, hogy hanyagolná a trendeket. Mindig is remek stílusérzékkel rendelkezett, különleges ruhaválasztásaival pedig gyakorta elkápráztatja a fotósokat.

Caitríona imádja a különleges fazonokat, mindig belevisz valami csavart a megjelenésébe. A nagy kedvencei az egészruhák, legtöbbször ezekben láthatjuk. Nem szereti a snassz estélyiket, inkább a formabontó részletekkel felturbózott holmikat választja. Kedvencei a válltömések, puffos ujjak és a fodrok.

 

Szívesen dobja fel az egyszerűbb összeállításait pár különleges elemmel, kivágásokkal vagy az anyagok játékával. Imádja a légies kelméket, a csillogást és a tollakat. Ezek az elemek gyakran megtalálhatók az öltözékében. Az élénkebb színekre sem mond nemet, a színésznő gyakorta visel vidám tónusú darabot, emellett a mintákat sem mellőzi szettjeiből. Előfordul, hogy bátran keveri egymással a feltűnő motívumokat.

Caitríona Balfe roppant karcsú, sokféle fazont bevállalhatna, ő mégsem válogat a túlságosan sokat mutató darabokból. A kicsit mélyebb dekoltázs, trükkös kivágás és a sliccelés belefér, ám falatnyi szoknyában szinte sosem látni. Nem a villantásokkal szeretné felhívni magára a figyelmet, hanem sikkes megjelenésével. A letisztult elegancia a kedvence, ezért mindig ehhez mérten választ magának nőies fazont.

Igazi stílusikon, aki az izgalmas ruhaválasztásaival mindig reflektorfénybe kerül. Az egykori modell már évek óta a legjobban öltözött nők listáján szerepel, nem véletlenül.

 

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images. 

Képek a cikkben: J. Vespa, KMazur / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés