A bikinis fotó készítése egy külön műfaj, laikusként nagyon nehéz eltalálni azt a pózt és fényképezési szöget, ami arányos, előnyös formában segít megmutatni az alakot. Sokan nem is szeretik fürdőruhában mutogatni magukat, de a családi fotóalbum számára ellőtt felvételeknek sem kell torzító hatással rendelkezniük. A telefonos kameráknál általában időbe telik kitapasztalni, mikor húzzák szét, és mikor nyújtják meg optikailag a sziluettet. Ez a videó remek tippet ad az előnyös fotó készítéséhez, pláne, ha a nyaraláson szeretnéd megörökíteni magad, és a háttér megjelenítése legalább annyira fontos számodra. Ha ellesed ezt az egyszerű kompozíciót, többé nem akadsz majd ki a rólad készült strandfotókon!

hirdetés

Bikinis fotó készítése egyszerűen: ezt a kompozíciót kövesd

Bár a legtöbb bikinis fotó nem feltétlenül a közösségi oldalakra, hanem a családi nyaralás albumába készül, a nők zöme különösen háklis arra, hogyan fest ezeken a felvételeken. Évek múltán még a szép emlékeket is elhomályosíthatja egy előnytelen fotó, amin csak azt látjuk, hogy itt lóg, ott ficeg, vagy ez, az, amaz túl keskeny, esetleg túl széles a képen. Általában akkor fotózkodunk fürdőruhában, amikor jól érezzük magunkat a bőrünkben, és felszabadultak vagyunk, ezért érthető módon ugyanezt szeretnénk viszontlátni a strandos képeken.

 

Sokan úgy gondolják, hogy az előnyös bikinis fotó alapja elsősorban a bomba alak, illetve a profi szakember, aki tudja, hogyan örökítse meg azt. Ám abból kiindulni, hogy könnyű azoknak, akiken jól áll a bikini, mert fantasztikus formában vannak, nem a legszerencsésebb az önbizalom szempontjából, és nem is teljesen fedi a valóságot.

A híres nők és az Insta-modellek általában nem a másodperc hevében készült, sebtében elsütött fotókat teszik közzé magukról, gyakran nagy előkészületek előzik meg a kattintás pillanatát. Vagyis, igencsak rákészülnek a felvételre, gondosan megválasztják, mi lesz a háttérben és az előtérben, hová kerül a fókuszpont. Ráadásul gyakran rengeteg kép közül választják ki a posztolásra alkalmasnak vélt verziót. Azt előnyös fotó gyakran a tökéletes testtartásnak köszönhető, a jól eltalált pózzal kivédhető az aránytalanságot eredményező perspektivikus torzulás, így nincs szükség vad képszerkesztésekre.

Csupán pár apróságra kell figyelni ahhoz, hogy a fotóalany ne legyen elégedetlen. A megfelelő szög és az előnyös póz megtalálása sokat dob az eredményen. Ez a tipp segít megtalálni a jó kompozíciót, így sokkal egyszerűbb lesz kitapasztalni a kedvező feltételeket.

 

Ülve, a lábak elnyújtásával sokkal előnyösebb, csinosabb kép készülhet, de a fotózás szöge szintén sokat nyom a latban. A tökéletes bikinis fotó elkészítéséhez a karokkal sem árt ügyeskedni, minél hosszabbnak tűnnek a végtagok, annál elégedettebb leszel az eredménnyel!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés