Marilyn Monroe gyakran hordott elképesztően nőies ruhákat, melyek kiemelték csodás alakját. Ám szexepilje nemcsak abban rejlett, amit viselt, delejes kisugárzását a nadrág sem tompította el.

Egy csillogó díva megítélése sohasem mentes a sztereotípiáktól: ha eszünkbe jut egy olyan volumenű filmcsillag és ikonikus személyiség, mint amilyen Marilyn Monroe volt, általában rögtön pompázatos estélyi ruhákat, finom kelméket és szemkápráztató ékszereket társítunk a bennünk felvillanó képhez. A szőke színésznő stílusát is sokan azonosítják azzal a hófehér ruhával, ami kacér fellibbenésével bevonult a történelembe.

Azt a bizonyos pliszírozott darabot egyébként Billy Wilder Hétvégi vágyakozás című filmjében viselte Marilyn, és egy jelenet kedvéért, megtervezetten lebbentette fel a metró szellőzőrácsa alól felszökő fuvallat. A való életben sohasem kellett ilyesmivel trükköznie, hogy észbontóan dögös legyen. Ez egyszerűen csak úgy áradt a lényéből, akkor is, amikor farmert vagy munkásnadrágot viselt.

A színfalak mögött a színésznőnek volt egy szolidabb oldala: szívesen öltözött például kényelmes ruhákba. A bokavillantó szivarnadrág olyan jól állt neki, hogy komplett divathullámot indított el vele a nők körében: amint meglátták rajta, hirtelen mindenki olyat akart. Nekünk sokkal jobban tetszik az a nadrágos Marilyn Monroe, aki a fennmaradt képekről köszön vissza: mert egy természetes, laza, játékos nő benyomását kelti.

  • Megosztás:
hirdetés