A Victoria’s Secret híres arról, hogy csakis tökéletes bőrű, kisportolt és vékony modelleket enged fel a kifutójára.

November 28-án, kedden kerül majd sor a divatvilágban minden évben piros betűs ünnepnek számító Victoria’s Secret Fashion Show-ra, ám az idén a szokásosnál egy kicsit több feszültség övezi a rendezvényt. 2017-ben Sanghajban rendezik meg a bemutatót, de több modellnek késik a vízuma, Gigi Hadid nem kapta meg a tartózkodási engedélyt, és az egyik fellépőt, Katy Perryt sem engedik be a városba.

Ha ez nem lenne elég a szervezőknek, a világ egyik legbefolyásosabb plus size modellje, Ashley Graham a napokban szót emelt a vállalat alkati diszkriminációja ellen. A modell feltöltött egy fotót az Instagramra magáról, amint az Addition Elle nevű plus size fehérneműmárka bemutatóján vonul a kifutón, és valaki szárnyakat photoshopolt a hátára – ez pedig a Victoria’s Secret angyalainak védjegye.

Ashley nem titkoltan ellenzi azt, amit a Victoria’s Secret képvisel, és úgy gondolja, hogy a kifejezetten a bemutatókra, szigorú diétával és edzéssel felkészült modellek, valamint a tökéletesre photoshopolt kampányfotók borzasztóan negatívan befolyásolják a nők testképét, és irreális elvárásokat támasztanak feléjük. A fenti képpel azt szeretné tudatosítani, hogy bárkiből lehet dögös angyal, nem kell ehhez csípőcsontot és kockahasat villantani.

  • Megosztás:
hirdetés