Ha azt gondoltad eddig, hogy modellnek lenni piszok egyszerű feladat, most egész biztos megváltozik a véleményed. Olykor nem is teljesen veszélytelen végigvonulniuk a kifutón.

Sokan úgy gondolják, hogy a modellek nem tesznek mást, csak végiglejtenek párszor a kifutón, vagy elmosolyodnak egy jó pillanatban, amikor kattan a fényképezőgép, és mindezért irreálisan sok pénzt kapnak. Pedig a modellszakma valójában nem egyszerű, sőt, nem is veszélytelen.

Most vonatkoztassunk el attól, hogy milyen sokat kell utazniuk egy-egy divatbemutató vagy fotózás kedvéért, és, hogy gyakran a reptereken, illetve szállodákban élik az életüket. Nyilván élvezik, ha ezt választották. Ám a kifutón végigsétálni sokszor egyáltalán nem egyszerű, pláne, ha járásra alkalmatlan, egészen elképesztő lábbelikben kell kecsesen, lendületesen, lazán felvonulniuk a közönség előtt, vagy olyan ruhacsodákban, melyek a kényelmet hírből sem ismerik.

Számos modelltörténetet hallottunk már több kilós fejdíszről, amit mosolyogva kellett viselni, egy-két számmal nagyobb cipőről, mely lejárt a viselője lábáról, vagy olyan fátyolról, ami alól ki sem látott a manöken, így jóformán vakon vonult végig a kifutón. Ezek a sztorik persze, utólag viccesek, de azért valljuk be, nem lehet könnyű felülkerekedni az efféle problémákon, és belemosolyogni a vakuk fényébe.

A videós bakigyűjteményt is viccnek szánták, és vannak pillanatai, melyeknél tényleg nehéz megálljt parancsolni a nevetésnek, de mindemellett elgondolkodtató a felvétel. Például amiatt, hogy a tervezők és a háttérben munkálkodó öltöztetők nem mindig gondolnak bele, hogy egy-két divatos darab veszélyforrás is lehet.

Szerencsére nagyobb balesetekről még nem hallottunk, de azért ezek a kisebb félrelépések és bakizások éppúgy bosszantóak, illetve fájdalmasak lehetnek. Egyik-másik modell előtt le a kalappal, ahogy rezzenéstelen arccal vagy éppen szuper bájosan menti a helyzetet. Mi valószínűleg csak vergődnénk a padlón, mint egy partra vetett hal.

  • Megosztás:
hirdetés