Ő volt a kilencvenes évek egyik legsikeresebb modellje, és még ma is elárasztják felkérésekkel. Igaz, van néhány szarkaláb a szeme körül, de így is gyönyörű.

Kamaszlányként, amikor felfedezték, egyáltalán nem tartotta magát szépnek Claudia Schiffer. Most, közel az ötvenhez sem több az önbizalma, hiszen gyakran problémázik azon, hogy mennyit öregedett az arca, és mennyire megváltoztak a vonásai. Nem tudjuk, milyen tükörbe szokott nézni, mert szerintünk igencsak jól konzerválta szépségét. Való igaz, hogy a ráncok őt sem kerülték el: szeme és szája körül is látszanak finom barázdák a nem retusált képeken. Az alakja azonban kifogástalan, még mindig, pedig három gyermeket szült, amikor kicsit háttérbe vonult a divatvilágtól.

Visszatérése után, szinte azonnal elhalmozták felkérésekkel. Akkoriban azt gondolta, hogy ennyi idősen már nem fognak kapkodni utána, de még most is rengeteg fotózáson vesz részt. Idén ünnepli harmincéves pályafutását a modellszakmában, ami azért nem semmi. Ezt saját könyvének kiadásával koronázta meg, melyben összegezte a divatvilágban szerzett legjobb és legrosszabb tapasztalatait. A borítón kezei takarásával ugyan, de teljesen meztelenül látható a 47 éves modell, aki nem csupán jól fest a korához képest, hanem úgy tűnik, sikerült sértetlenül megőriznie fiatalkori báját.

A Net-a-Porter The Edit című kiadása méltó módon szerette volna megünnepelni Claudia Schiffer karrierjének harmincadik évfordulóját, ezért egy kis időutazó fotózásra invitálták a még mindig nagy népszerűségnek örvendő modellt. A múltidéző hangulatot fekete-fehér öltözékekkel, illetve fekete-fehér fotókkal érték el. Bár a képeken feltűnnek a szerkesztés nyomai, szerencsére nem retusálták művi porcelánbabává Claudiát: ha nem is természetes, de ahhoz közelítő lett az összhatás.

 

  • Megosztás:
hirdetés