Carmen Dell’Orefice egészen kivételes nő: 72 éve modellkedik, és úgy tűnik, hogy az idő nem ellene, hanem neki dolgozik.

Jane Fondához hasonlóan Carmen Dell’Orefice is tökéletesen konzerválta szépségét. Nehéz megfejteni a titkát, de, ha megnézzük azokat a nőket, akik még hetven felett is kirobbanóan jó formában vannak – Susan Sarandon, Jane Fonda, Helen Mirren, Maye Musk, Olga Kondrasheva, Carolyn Hartz -, egyvalamiben megegyeznek: mindegyikük aktív, egészséges életet él, és olyasmivel foglalkoznak, amit szeretnek.

Carmen Dell’Orefice amerikai modell és színésznő 15 éves korában szerepelt először a Vogue borítóján. Valójában 13 éves volt, amikor felfedezték, de kétségkívül a magazin címlapja hozta meg számára az áttörést, amitől egyszeriben beindult a karrierje.

Ha csak az elmúlt két évet vesszük, 2016-ban szerepelt a Sephora és a H&M téli kampányában, tavaly pedig a Guo Pei couture divatbemutatóján vonult végig a kifutón királynői öltözékben és fejdíszben.

Hihetetlen, mennyi erő és kitartás lakozik benne, pedig a modell időskori csontritkulásban szenved, és a csípőjét is meg kellett műteni. Ám ez nem tartotta vissza attól, hogy elvállaljon egy-két munkát.

Felsorolni is sok lenne, hogy az elmúlt 72 év alatt hány magazin címlapjáról vagy divatkampány fotójáról mosolygott vissza, illetve hányszor lépett a kifutóra, és hány fotóssal, divattervezővel dolgozott együtt.

Nőies stílusában van valami méltóság, amitől lehetetlen öreg néniként tekinteni rá.

Elegáns öltözékeinek kedves mosolya a legszebb kiegészítője.

 

Csakúgy, mint Jane Fonda, valószínűleg átesett néhány plasztikai műtéten, de ezeket az apróbb beavatkozásokat nagyon jól fordította a javára. Nem esett túlzásokba, és azt sem titkolta soha, hogy ellenére lenne a szépészeti sebészet. Egy interjúban frappánsan így fogalmazott: „Ha leesik a plafon a nappali közepére, akkor is hívunk valakit, hogy megjavítsa. Nem?”

Ám egészséges, aktív életmódja is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 87 évesen úgy néz ki, ahogy.

  • Megosztás:
hirdetés