Egyre több nő csatlakozik az Instán az őszinteségi hullámhoz, és vállalja be a szülés utáni valós testét, ami, bizony, nem úgy néz ki, mintha most szalasztották volna az edzőteremből, de ez így természetes.

Külföldi celebek körében egy időben nagyon divatos volt alig egy-két hónappal a szülés után bomba formában pózolgatni az edzőteremben elkattogtatott szelfiken, ami azt plántálta a nőkbe, hogy valami baj van velük, ha ők nem így festenek szoptatós kismamaként, jó pár átvirrasztott éjszaka és pelenkacsere lebonyolítása után. Az alábbi nők pont az ellenkezőjét szeretnék bemutatni, avagy a valóságot. Hiszen nincs mit szépíteni, a legtöbb nő teste kisebb vagy nagyobb mértékben ilyen átalakuláson megy keresztül a szülés után. Ez a mozgalom nem arról szól, hogy ki az igazi anya, és nem is arra szeretne célozni, hogy rendjén van, ha elhízol – hiszen szültél -, és dőlj hátra nyugodtan.

Egyszerűen csak az igazságot kívánja feltárni kendőzetlenül, mert bizony, a nagy has csak fokozatosan húzódik vissza, és bárki bármit tesz, az irdatlan hormoningadozás miatt az izmok egy időre felpuhulnak – igen, a hasfal is. Minden egy kicsit löttyedt és puha, de ez nem marad örökre így, a test ugyanis csodálatos módon regenerálja önmagát.

Fél év után érezhető, ahogy visszarendeződnek a dolgok oda, ahol a várandósság időszaka előtt voltak, és ehhez nem kell intenzív edzés, csak a szokásos baba körüli teendők sokasága. Nyilván lassít a helyzeten, ha valaki csak pihenget és fekszik, de ezt nem sokan tehetik meg egy magatehetetlen kis jövevény mellett, éppúgy, ahogy a rendszeres edzést sem tudják beiktatni.

Kíméletlenül őszinte fotóikkal nem a még szülés előtt álló nőtársaikat szeretnék riogatni ezek az anyák, csupán megmutatják, milyen csatákat vív meg a női test egy kisgyermek kihordása és megszülése után, mégis mennyi erő lakozik benne, és milyen csodásan építi vissza apránként önmagát.

Képeikhez rövid történetüket is mellékelték a kismamák, melyekben leírták, hány nappal-hónappal a szülés után készült a fotó, milyen változásokat tapasztaltak magukon, és mennyi kilótól sikerült már megszabadulniuk.

Volt, aki optimistán szemlélte új testvonalait, és annak is örült, hogy van keze és lába.

Mások nehezebben birkóztak meg szokatlan tükörképükkel, sokan említették a melleik formájának elvesztését vagy a striákat.

Ám lényegében mind arról számoltak be, hogy visszataláltak önmagukhoz, és csodálják a testüket azért, mi mindent elviselt ebben az időszakban.

A bőr kinyúlását és a kötőszövet beszakadását egyébként meg lehet előzni speciális testolajok használatával és terhességi tornával, mely rugalmasabbá teszi az izmokat, ezáltal felkészíti a női testet a szülésre.

  • Megosztás:
hirdetés