Bárhol kell megjelennie a kamerák előtt, Jessica Lange mindig lenyűgözően fest. Ruhák terén az egyszerű szabások híve, melyek finoman követik a test vonalát.

Jessica Lange a hetvenes években kezdte meg színészi karrierjét, amikor a nagy sikerű King Kong című filmmel rögtön berobbant a köztudatba. Akkor még csak egy csinos arcocska volt a vásznon, de nem elégedett meg ennyivel. Későbbi alakításaival kiérdemelten tört felfelé, a nagy színésznők közé.

Bár korábban modellkedett, nem hagyta, hogy beskatulyázzák a szőke szépség szerepébe, pályája során arra törekedett, hogy minél többször megcsillanthassa sokoldalúságát. Hatszor jelölték Oscar-díjra, és zseniális alakításait elnézve, 69 évesen még mindig van helye a képernyőn vagy a mozivásznon. Háromszériányi kihagyás után most újra felbukkan az American Horror Story új, nyolcadik évadában, melyben Constance Langdont alakítja.

A színésznő nagyon jó formában van, a nyilvános szerepléseit pedig érdemes nyomon követni, mert kifinomult stílusa egyszerűen inspiráló. Nem tökéletes az alakja, és az öregedés jelei őt sem kerülték el, de szolid vonalvezetésű, üde, nőies ruháiban mindig kortalan és elegáns. A fazonokkal nagyon jól bánik: tudja, mivel hangsúlyozhatja karcsú derekát, és milyen szabásokkal nyújthatja meg az alakját optikailag.

  • Megosztás:
hirdetés