Minden tea más előnnyel rendelkezik, hiszen vannak élénkítő és immunerősítő fajták. Olyanok is akadnak, amelyek egészséges étrend és testmozgás mellett segítik a súlyvesztést, viszont nem a zsírt égetik, hanem a szervezet méregtelenítő folyamatait fokozzák, amivel megkönnyítik és felgyorsítják a fogyást.

hirdetés

A természetes gyógyteák számos pozitív hatással bírnak, némelyik például azzal segíti az anyagcsere működését, hogy megköti és kimossa a szervezetből a káros szabad gyököket.

Bár sokszor tévesen zsírégető jelzőt kapnak, valójában nem bontják le a zsírsejteket, hanem azzal segítik a súlycsökkentést, hogy felélénkítik a salaktalanító folyamatokat, lehajtják a felesleges vizet, ezáltal megakadályozzák az anyagcsere lassulásáért felelős méreganyagok pangását a szervezetben. A méregtelenítést elősegítő teák gyakran antioxidáns, immunerősítő, hangulatjavító, és étvágycsökkentő hatással is rendelkeznek, de ez persze nem mindegyik fajtára egyformán igaz.

5 fogyást segítő tea: könnyebben lecsusszannak rólad a plusz kilók, ha ezeket iszod

A fogyás elsősorban életmódváltással érhető el, melynek alapja a rendszeres testmozgás, valamint a rostban, antioxidánsokban, és értékes tápanyagokban gazdag, kiegyensúlyozott táplálkozás.

Az alábbi teák azzal támogatják a folyamatot, hogy javítják az emésztést, segítik a méreganyagok kiürülését, megszabadítanak a feleslegesen visszatartott víztől, gyorsítják az anyagcsere működését, és látványosabbá teszik az edzések eredményét. Bónuszként a bőrt is szépen rendbe teszik, hiszen csökkentik a gyulladásokat, erősítik az immunrendszert, és antioxidáns összetevők is fellelhetőek bennük.

 

Bár a teák esetében természetes hatóanyagokról van szó, ezek is okozhatnak kellemetlen mellékhatásokat, így a kúraszerű alkalmazásukkal kapcsolatban nem árt orvos véleményét is kikérni. A képgalériánkban felsorolt teaféléket online teaboltokból úgyszintén megrendelheted. Cukor nélkül fogyaszd őket.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés