Hosszú az orra, szabálytalanok a vonásai, de retus nélkül is gyönyörű. Simán letagadhatna hét-tíz évet a háromgyermekes cseh modell. Senki nem gondolná róla, hogy a legnagyobb fia már 18 éves.

A mai modellek számára már ismeretlen ez a kifejezés: kiöregedett a szakmából. Ám a divatvilág változása és jó irányba formálódása nemcsak a korhatár eltörlésével mérhető, hanem azzal is, hogy már nem ragaszkodik vakon a szabályos arcú és testalkatú szépségekhez. Egyre keresettebbek a karakteres vonásokkal rendelkező modellek, és a kisugárzás jobban felértékelődött, mint valaha.

Tereza Maxová gyönyörű arcát imádják a magazinok. Ő testesíti meg azt a nőt, aki bármikor szembejöhetne velünk a közértben, persze a magasságával, tökéletes alakjával és igéző kék szemeivel azonnal kitűnne a tömegből. Olyan nagy divatházakkal dolgozott együtt, mint a Dior, a Prada, Karl Lagerfeld, a Gucci, az Yves Saint Laurent, Ralph Lauren, Donna Karan, de a Marks & Spencer, a Hermés, a Vichy, a L’Oréal vagy az Oriflame kampányaiból is ismerős lehet.

Legutóbb a cseh Harper’s Bazaar magazinnak készültek róla csodás képek, melyek a decemberi számban lesznek láthatóak. A 47 éves modellt nem retusálták, legalábbis nagyon finoman nyúltak hozzá utólag a képekhez, és az biztos, hogy Tereza Maxová vonásain cseppet sem finomítottak. Ami igazán szimpatikus, hogy nem szabták át a modell karakteres orrát, és a kezén is meghagyták életkorának árulkodó nyomait, melyek semmit sem vesznek el szépségéből.

  • Megosztás:
hirdetés