Éppolyan divatfotók, mint bármelyik más, csak az üzenetértékük sokkal átütőbb: a fotós nemcsak a telt idomú modellek szépségére helyezett nagy hangsúlyt.

Bruna Lacerda fotográfus eltökélt szándéka, hogy megtanítsa az embereket igazán látni, sztereotípiák és előítéletek nélkül. Korábbi, „I choose me” projektjéről már írtunk, mellyel az önbecsülés erejére és fontosságára hívta fel a figyelmet. Ám divatfotói egytől egyig különlegesek és üzenetértékűek, hiszen arra világítanak rá, hogy ha fejben eltávolodunk a sokat szajkózott, belénk táplált szépségideáloktól, és egy divatképre ránézve nem rögtön a modell méreteit és testalkatát kezdjük el vizslatni, akkor megláthatjuk a valódi szépséget, mely minden nőben ott lakozik, ha hagyja felszínre törni.

Az önbizalomhiány óriási gát, mely nem engedi felcsillanni sem a személyiséget, sem a nőiességet, sem a szenvedélyt. Ha valaki rondának látja magát a tükörben, az többnyire azért van, mert ez a gát feszül a sztereotípiákban és ideálokban gondolkodó énje, illetve a valós tükörképe közé. Ezek a fotók segítenek elfogadni, hogy a szépség nem alkatfüggő.

Különbözőek vagyunk, külsőleg és belsőleg egyaránt, és senki nem szabhatja meg, hogy kinek melyik test a szép. Lacerda divatfotóin széles a modellek dereka és csípője, és nincsenek eltussolt részletek. A fotós úgy tekint a női testre, hogy az a tökéletlenségeivel együtt kerek egész.

  • Megosztás:
hirdetés