A testhezálló és a hercegnős couture-ruhakreációk voltak a legnépszerűbbek Hollywood legrangosabb eseményén. Az idei Oscar nem a villantásokról szólt.

A 91. Oscar-gálán felvonultatott estélyi ruhák ugyan nem okoztak akkora meglepetést, mint a díjazottak listája, de azért nem unatkozhattak a divatra kiélezett tekintetek. Sokan visszatértek a klasszikus hollywoodi sziluettekhez, melyek kirajzolják a test vonalát, de alapvetően a letisztult eleganciát hirdetik.

A couture-divat idén sokféle hercegnős ruhafazont felvonultatott, és úgy tűnik, a több rétegű, tüllszoknyás, pasztelles kreációk kortalanná váltak az évek során: a 73 éves Helen Mirrent is elbűvölte a Schiaparelli cukorrózsaszín darabja, melynek alsószoknyáit többször is meglibbentette a színésznő, miközben játékosan pörgött-forgott csodaszép ruhájában. A legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölt Amy Adams a Versace gyönyörű alkotásában úgy festett, mint egy vintage hollywoodi sztár.

A fémesen csillogó, valamint az uszályos megoldások úgyszintén felkapottak voltak az idei gálán, többen például, ezüstszínű estélyiben érkeztek. A Vanity Fair Oscar party-ján sokan egészen más ruhakölteményt villantottak, mint amiben a díjátadó vörös szőnyegén jelentek meg. Itt egy kicsit jobban elengedték magukat a sztárok, de összességében igazán kreatív és különleges volt a ruhafelhozatal.

Kiemelt kép: Frazer Harris/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés