A bordó, a lila, a bronz és a barna mellett a zöld is divatszínné avanzsált a szezonban, melynek telt és fakó árnyalatai számos tervező fantáziáját megihlették. A military trendben persze egyértelműen a khaki szín uralkodik, de nemcsak ebben az irányzatban kelendőek a kevert, zöld tónusok: a Kenzo szőlőskertet idézett meg velük, Alessandro Dell’Acqua a brit királyi rezidencia pompás udvarára tett utalásokat fényűző, csillogó smaragdzöldekkel, Reed Krakoff pedig feketével és szürkével társította az élénk és tompa pázsitszínt.

Ám nemcsak a ruhakollekciókban, hanem a sminkdivatban is felbukkan a zöld ezernyi tónusával. Jason Wu kifutóján az egymáshoz közel álló, zöldes rokonárnyalatok csillogó, színátmenetes szemárnyékolásban jelentek meg a modellek sminkjében, az Yves Saint Laurent őszi-téli sminkkollekciójának főszereplője pedig a barnás zöld lett.

Bár az élénk moha- és levélárnyalatokkal nem árt óvatosan bánni, a zöld szemsmink cseppet sem annyira kényes, mint amilyennek tűnik. Legnagyobb előnye, hogy minden szemszínhez van egy megfelelő tónusa, illetve a színes öltözékekkel is roppant jól mutat. Ha vörös hajad van, a zöld szemfestékeket semmiképp se hagyd ki a sminkpalettádból! A bronzos, a khaki és a méregzöld tónusok a barna szeműeknek ajánlottak, zöld és kék szemhez pedig remekül passzolnak a pávazöld, illetve a tengerzöld verziók. Nézd meg, hogyan bánhatsz ezekkel az árnyalatokkal!

  • Megosztás:
hirdetés